Turismul local, dezvoltat de Școala de Turism Alternativ! 24 de noi ghizi au promovat examenul

Școala de Turism Alternativ prezintă prima promoție de ghizi locali! Turismul din Timișoara și nu numai este mai bogat cu 24 de ghizi pregătiți și entuziasmați să prezinte diversitatea culturală locală.

Proiectul Asociației Turism Alternativ a început în toamna lui 2019, când primii iubitori de turism local s-au înscris pentru a deveni ghizi. Ajunși la examenul de absolvire și trecuți printr-o pandemie care a creat provocări, cei 24 de ghizi au finalizat cu bine școala. Evaluarea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului.

În nouă luni de cursuri, participanții au trecut prin tehnologia activității de ghid, istorie, geografie, psihologie, marketing, servicii conexe, comunicare comercială și alte module. De asemenea, au desfășurat un stagiu de practică la agenții de turism, muzeu și la hotel prin oferirea unor excursii și tururi în oraș.

„Am acordat foarte multă atenție tururilor de oraș. Am dorit să oferim cursanților noștri mai multe perspective ale unui tur, deoarece fiecare ghid are altă abordare, alt stil și altă personalitate. Am avut ca invitați cei mai consacrați ghizi din oraș, nume precum Alexandra Irimia, Ludovic Satmari, Luciana Ianculescu sau Florentina Popescu. E important pentru viitori ghizii să vadă din cât mai multe unghiuri un tur, ca ulterior să își poată forma propriul stil și să își contureze propria abordare.

expresb 1000x100

Suntem bucuroși că avem 24 de noi ghizi, entuziasmați și gata să pună umărul la dezvoltarea turismului în Timișoara și nu numai. Timișoara Free Tours este proiectul care l-am gândit să completeze cursul și să ofere posibilitatea viitorilor ghizi să acumuleze experiență și să ofere atât turiștilor cât și localnicilor posibilitatea de a descoperi Timișoara prin cadrul conceptului de «free tours», o formă de turism alternativ prezentă în toate marile centre turistice din Europa! Avem multe idei și deja se conturează mute proiecte frumoase alături de acest grup minunat de la Timișoara!”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației.1000 x 200 gif