Panouri fotovoltaice, la Traian Vuia

26 de familii din localitatea timișeană Traian Vuia au primit finanţare pentru panouri fotovoltaice. Doar cinci cereri depuse la Agenţia Fondului de Mediu n-au fost acceptate pentru finanțare. Reprezentanţii administraţiei locale spun că i-au ajutat pe oameni să-şi întocmească dosarele, un proces destul de anevoios, dar până la urmă demersul a fost unul reuşit.

,,Primăria, prin angajaţii ei, a furnizat informaţia despre posibilitatea acestor panouri fotovoltaice la nivel de comună şi i-am ajutat să-şi întocmească dosarele. Am ţinut legătura cu fiecare în parte, pentru că sunt oameni în vârstă unii dintre ei. Din 31 depuse spre finanţare, 26 au primit-o”, a afirmat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia.

Panourile respective au o putere de 3 KW  şi fiecare va avea un contor separat. Aceste panouri sunt foarte importante, pentru că aduc o economie de energie pentru consumatorii casnici. Finanţarea vine de la Agenţia Fondului de Mediu. Aceasta este de 20.000 de lei pe proiect, iar cofinanţarea proprietarului de 10 %.