Tupeul lui Chebuțiu nu are limite! „UCMR nu a suferit niciun prejudiciu! Dimpotrivă!”

Trimis în judecată deja în al doilea dosar penal și incriminat de o serie de probe zdrobitoare, fostul manager general al uzinei reșițene continuă să sfideze pe toată lumea, declarând că el nu a făcut decât bine UCMR-ului!

 

Procurorii DIICOT, experții în insolvență, experții criminaliști, cu toții au arătat metodele prin care familia Chebuțiu, Adrian și soția sa Lăcrimioara, împreună cu mâna ei dreaptă, Adrian Preda, au devalizat uzina reșițeană. Niciunul din cei trei nu recunoaște însă planul despre care vorbesc organele de cercetare penală. Mai mult, nu recunosc că ar fi săvârșit vreo infracțiune sau că ar fi nenorocit UCMR-ul și atâtea mii de oameni.Cu privire la fundamentarea dosarului penal, inculpatul Chebuţiu Adrian declară că prin externalizarea activităţii de cercetare şi proiectare şi acordarea dreptului de proprietate asupra modelelor industriale lui SC Hydro Engineering SA, UCMR SA nu a suferit niciun prejudiciu, dimpotrivă, pierderile generate de această activitate s-au capitalizat la SC Hydro Engineering, SC UCMR SA realizând economii prin evitarea unor cheltuieli fixe lunare. De asemenea, prin vânzarea terenurilor şi clădirilor Institutului şi a vilei Renk, SC UCMR SA a relizat venituri de circa patru milioane de euro”, se reține în rechizitoriu.

Din documentele puse la dispoziţie de SC Hydro Engineering SA rezultă însă că vânzarea acestor active a avut loc prin operaţiuni de compensare, procesul-verbal de compensare din 23.04.2010 al Direcţiei financiare din cadrul SC UCM Reşiţa SA fiind semnat de Adrian Preda în calitate de director executiv.

Piste false

Adrian Preda, prietenul fără păr după cum era poreclit de Chebuțiu și Said Baaklini, nu este nici el lipsit de tupeu. În ce priveşte scrisoarea de intenţie de vânzare a 99,06 la sută, reprezentând toate acţiunile unei firme elvețiene deţinute la Hydro Engineering, inculpatul Preda, în declaraţia sa dată procurorilor, a indicat ca singur responsabil pentru acest demers un singur om: Nicolet Patrick, preşedintele societății din Elveţia. „La momentul întocmirii acestei scrisori, proprietarii firmei elvețiene, respectiv deţinătorii tuturor acţiunilor acestei firme, erau soţii Chebuţiu Adrian şi Chebuţiu Lăcrimioara”, menționează însă DIICOT-ul.

Banii UCMR-ului, la firma familiei Chebuțiu!

Tot în declaraţiile date la Parchet, Preda a precizat că facturile luate în considerare pentru calculul prejudiciului din dosar ar reprezenta partea de proiectare rezultată după scoaterea SC UCM Reşiţa din acţionariatul Hydro Engineering şi până în anul 2013, respectiv că nu ar reprezenta partea de proiectare concepută anterior înfiinţării Hydro Engineering. „Apreciem că această afirmaţie este contrazisă de probele din dosar. În plus, inculpatul afirmă faptul că UCM Reșița a facturat mai departe serviciile către clienţii finali fără a înregistra alte costuri. În fapt, dacă partea de proiectare rămânea în proprietatea SC UCM Reşiţa, această societate ar fi încasat în beneficiul ei sumele facturate şi încasate în fapt de Hydro Engineering”, s-a mai arătat în rechizitoriu.

Comments

 1. Dar tu de unde stii ce scrie in rechizitoriu? says:

  Avand in vedere ca numai partile au acces la dosarul cauzei, de unde stii tu ce scrie in rechizitoriu? 🙂
  Si-au schimbat purtatorul de cuvant cei de la Parchet, si nu stim noi?

 2. plata valabila says:

  Pai daca UCMR avea datorii catre respectiva societate, si au transmis dreptul de proprietate asupra respectivelor modele in schimbul stingerii datoriei, este o plata valabil facuta!
  Compensatia e o metoda perfect legala de stingere a datoriilor (obligatiilor), asa ca doar sustinerea ca plata s-a facut “prin metoda compensatiei”, nu e suficient ca sa poti afirma ca respectiva plata s-a facut legal!
  Asta daca nu cumva ai facut facultatea pe la Eftimie Murgu, si poti sa sustii orice ineptii…

 3. plata valabila says:

  *ca respectiva plata s-a facut ilegal (erata) 🙂

 4. dan says:

  O sa se dovedeasca pana la un final cum a transferat bani in conturile personale.Sunt curios atata material feros si neferos prin ce firme sa vandut si cum sa contabilizat vagoanele si camioanele plecate din uzina ca investiti nu cred ca au facut din bani de pe(materiale nefolositoare cica)vandute la firme din Caranebes si Strehaia sau pe unde au mai fost duse.

 5. Chebutiu e de vina !!! says:

  Am inteles, problema in discutie nu e sa se afle daca acest Chebutiu e vinovat sau nevinovat, ci aceea ca stim ca e vinovat, mai trebuie doar sa ii gasim infractiunea pentru care sa fie condamnat!
  Ana Pauker e mandra de voi, urmasii ei. :))))))

 6. Podsekalnikov says:

  R.I.P. UCMR, si prin extrapolare…..Resita.

 7. robot says:

  Bah, acusi se fac 30 de ani de cind va toti plangeti si va odihniti in pace la Resita. Toata lumea e vinovata numai voi nu desi ati stat si ati asteptat sa vi se dea… Si vi s-a tot dat. Hai, pa. La munca (sau in gara la furat) nu la intins mana! Si mai lasati-o moarta p-aia cu ce-am fost pe vremea lui Decebal si ce-am ajuns acum pe vremea lui Santa Klaus.

 8. geo says:

  ba robot,ce fumezi?,ca prea o iei razna!

 9. snoopy says:

  penibil…..si vor scapa, vor da in stanga si dreapta cu bani ca sa faca si altii de-o ciorba si vor scapa, asta este tara, o meritam ca nu iesim cu totii in strada sa facem dreptate ! ! !

 10. Tudot draga te-ai mutat de pe reper pe express. Ce s-a intamplat Scheliatu de taban te cenzureaza si pe tine sau mai precis Tabanel aseritul Valertiei Schelean , Chebutiu, cel al lui Liber de la Aquacaras care ii acorda lui tabanel publicitate desi societatea este falimentara.
  Hai sa va propun eu un plan revolutionar cu care orice om de bun simt va fi de acord. Hai sa facem publice listele angajatilor acestei societati.Hai sa vedem cu ce se ocupa cei 400 de angajati de la Resita despre care se spune ca aproximativ 100 nici nu isi cunosc locurile de munca. Hai sa restructuram societatea din temelii si sa nu mai stam cu mana intinsa . Ce ziceti? Sau te numeri si tu printre ei si altii care fac spume la gura pe acest subiect. Cum sa garanteze omul cu bunuri din domeniul public. Si cei de la finante au spus ca astfel de garantii nu vor fi acceptate. Ca sa comentezi pe un subiect pe care nu il cunosti nu poti da dovada decat de rea credinta si partiprii.

 11. Adrian says:

  Are dreptate Chebutiu. Daca nu era chebutiu sa tina la aparate UCMR-ul, uzina era de mult deconectata de la aparate.
  Dar cu siguranta Chebutiu a avut o intelegere cu autoritatile si a tinut uzina in viata doar asa ca sa nu ramana oamenii pe drumuri.
  La UCMR nu se putea face nimic, cu oamenii care au ramas dupa 2000.
  Foarte slabi pregatiti. Nu stiau sa faca nimic nou si nici nu aveau curajul. Daca le dadeai ceva nou, imediat spuneau ca nu s-a mai facut asa ceva si se refuza oferta.

 12. Dani says:

  Adrian cu parere de rau trebuie sa iti dau dreptate.Pana cand am plecat din UCMR mi-am mancat zilele cu protejatii lui Ursoniu si Obadau. Orice lucru nou care trebia facut se realiza prin doua trei rebuturi. Se suda greseala si se preluca din nou pe strung pana iesea piesa la cota. De ce meseriasi vordim, de cei care munceau sau de sefii lor care au dat ordine gresite si se rebuta piesa. Am cazut in ochii clientilor pentru ca faceam rebuturi. Pana si soferii de la Hidroelectirca au ajuns sa ne comenteze ca veneau de prea multe ori cu piesele le remaniere, dupa ce noi le vindeam ca bune. Daca un simplu sofer afirma ca ne-ar da pe toti afara, noi ca banatenii de ce ne falim cu prostia. Istoria este cu nemntii in fabrica nu cu nea Gheorghe de la coasa care primeste liber de la sef de cate ori are de cules porumb, de pazit oile sau de fript rachia si este pontat ca si cand ar lucra la fabrica. Mai intrebati si pe altii ce s-a furat, ore platite de maistrii fara sa fie omul la lucru si pe urma aruncati vina la varf. Cati UCM-risti sunt la cules cepa in Germania, ati numarat, cate femei la babe si ele figureaza angajate la UCMR stiti. Prea va laudati si nu spuneti tot adevarul.