„Trupa” de baschet e aproape completă! SCM Timișoara și-a adus un jucător de națională

Echipa de baschet SCM Timișoara are lotul aproape definitivat pentru viitorul sezon. Cei din club au terminat negocierile pentru prelungirile de contracte, iar transferurile sunt și acestea aproape terminate. Ultimul sosit este jucătorul din naționala României, Mirel Dragoste.

Sub comanda lui Dragan Petricevic, vor activa din cei din vechiul sezon Nikola Pesakovic, Sherwood Brown, Milos Komatina, care și-a prelungit și el înțelegerea, Alexandru Coconea, convocat la naționala de tineret, Cristian Mocrițchi, Mihai Ursan, Bogdan Penciu și Robert Schipor. Clubul a făcut până acum patru transferuri. Pe lângă străinii Adam Mirkovic și Troy Franklin, au venit românii Anders Abu Teir și Mirel Dragoste. Internațional, Dragoste nu mai e eligibil U23, deoarece are 24 de ani. Fundașul măsoară 184 cm și se va alătura echipei mai târziu, deoarece va juca cu România în pre-calificările pentru Europeanul din 2021.

Dragoste a început baschetul la U Mobitelco Cluj, devenit între timp U BT Cluj. Ulterior, a mai jucat la Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaș și CSU Sibiu. În ultimul sezon a jucat în 36 de partide cu medii de 3,8 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. „Am ales SCM Timișoara pentru că simțeam că am nevoie de o schimbare în cariera mea și de o nouă provocare. Sunt fericit pentru decizia pe care am luat-o și că m-am alăturat noului proiect al unui club cu istorie bogată. Sunt nerăbdător să încep pregătirea cu echipa și mă bucur că am onoarea să mă aflu sub comanda unui nou antrenor și a unui staff care au ambiții foarte mari”, a precizat Mirel Dragoste.

La echipă mai urmează să fie adus un jucător străin. Lotul va relua pregătirile după jumătatea lunii august.