Dosarul facultăţii penale din Caransebeş, încă pe rol

Nicoleta Gumă şi profesorul Gheorghe Stancu, coordonatorul lucrărilor de diplomă a 35 de studenţi ai Universităţii Hyperion din Caransebeş, care ar fi luat şpagă 52.500 euro de la aceştia, îşi aşteaptă încă pedepsele pentru faptele de corupţie care i-au trimis în faţa instanţei.

Coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş al Facultăţii de Drept a Universităţii Hyperion din Caransebeş, Nicoleta Gumă, şi studentul Eugen Tacotă, au fost arestaţi preventiv, la 7 iulie 2010, la propunerea procurorilor anticorupţie. Aceştia ar fi adunat câte 1.500 de euro de la un număr de 33 de studenţi care îşi doreau o notă mare la examenul de licenţă. Banii ar fi ajuns la profesorul bucureştean Gheorghe Stancu, arestat şi el o săptămână mai târziu.
Dosarul a ajuns pe masa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin la data de 30 august 2010, dar la solicitarea lui Stancu, instanţa a scos cauza de pe rolul instanţei cărăşene şi, la 11 noiembrie, dosarul a fost trimis Tribunalului Dolj. O săptămână mai târziu, inculpaţii au apărut pentru prima dată în faţa judecătorilor doljeni. Eugen Tacotă, studentul care a adunat banii de la colegii săi, s-a grăbit să-şi recunoască fapta, astfel că, la 14 ianuarie 2011 şi-a aflat pedeapsa: doi ani de închisoare cu executare. Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu l-au luat însă pe nu în braţe şi, faţă de aceştia, s-a dispus disjungerea cauzei. Nu mai puţin de 13 termene s-au consumat de atunci şi dosarul este departe încă de a fi soluţionat. Astăzi are loc un nou termen, termen la care vor fi citaţi alţi martori în cauză.