Tribunalul Caraș-Severin îl păstrează în funcție pe viceprimarul din Caransebeș

Bebe Pasere a avut câștig de cauză în urma judecării de către instanță a cererii sale de suspendare a Hotărârii Consiliului Local Caransebeș prin care a pierdut funcția de viceprimar. La sfârșitul lunii ianuarie, 16 din cei 19 consilieri locali au votat propunerea venită din partea primarului Felix Borcean.

Tribunalul Caraș-Severin a admis cererea formulată de Bebe Pasere și a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Caransebeș nr. 36/29.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond învestite cu acţiunea în contencios administrativ având ca obiect anularea HCL.

„Obligă pârâta Consiliul Local Caransebeș la 1.520 lei cheltuieli de judecată către reclamant, reprezentând taxă timbru și onorar avocat. În cazul în care reclamantul nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Caraș-Severin. Pronunţată în şedinţa publică din 10.02.2021”, se arată în pronunțarea instanței.

Referitor la hotărârea Tribunalului, Bebe Pasere ne-a declarat: „Prea multe nu am de spus, sentința este o dovadă că am avut dreptate, că nu m-am făcut vinovat cu nimic. Aștept să văd ce se va întâmpla în continuare, precum și pronunțarea instanței de fond. Repet, nu pot să spun mai multe pentru că nu vreau să intru în clinciuri nici cu primarul Borcean și nici cu consilierii locali. contestația mi-a fost admisă, în sensul că această hotărâre este suspendată până se va verifica dacă au fost respectate toate prevederile legale când s-a recurs la un asemenea gest. De asemenea, Consiliul Local Caransebeș (adică noi toți) va avea de plătit cheltuieli de judecată și onorariul avocatului. Inutil să mai spun că orice demers de a aduce în discuție alegerea unui nou viceprimar este cel puțin ridicol până la soluționarea acestei cauze.”.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie Bebe Pasere a demis din funcție în urma unei hotărâri de consiliu local inițiată de primarul Borcean care i-a reproșat o serie de nereguli săvârșite în cele trei luni de mandat.