Trenurile circulă, dar în condiții de iarnă. Interesați-vă de situația traseelor!

iarna cfr

Toate magistralele feroviare sunt deschise, iar circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, anunță CFR Infrastructură. Călătorii sunt îndemnați să se intereseze despre orarul curselor, ca să nu aibă surprize neplăcute.

Personalul CFR din stații au intervenitd încă de la primele ore pentru verificarea și curățarea stratului de zăpadă depus pe macazuri, peroane și în zona gărilor, iar dispecerii coordonează operativ toate trenurile aflate în grafic.

„O dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură verifică permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, astfel încât acestea să fie menţinute în stare optimă de funcţionare, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă.

În contextul avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă, toate cele 8 regionale de cale ferată menţin permanent legătura cu operatorii de transport feroviar (OTF) de călători şi de marfă, iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem eventualele perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament”, anunță CFR.

Li se recomandă pasagerilor ca în această perioadă, în care sunt anunțate avertizări de vreme nefavorabilă, să solicite telefonic, înainte de plecarea la drum, informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la gara CFR din localitatea, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat și privați, pentru informații actualizate despre eventuale modificări în circulația trenurilor.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/