Trenulețul rutier intră din nou pe traseu

Sezonul estival bate la ușă, astfel că, aleșii locali au luat în dezbatere punerea în funcțiune a trenulețului rutier. Acesta a fost adus la Reșița vara trecută. Ruta pe care va circula este Victoria-Nera și retur cu opriri în stațiile de transport public local.  

În aceste zile, începe să circule trenulețul rutier, care vara trecută i-a încâtat pe preșcolarii din Reșița. Cu toții l-au luat cu asalt, cu părinți și bunici, ca să admire orașul. Stația de plecare este Victoria, iar cea în care se oprește este stația Nera. Și pentru ca peisajul să fie frumos și la destinație, aleșii au aprobat încă un proiect de hotărâre care prevede demolarea actualei stații și înlocuirea ei cu una modernă. “Zona în care este amplasată această stație de autobuz, urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, care presupune reabilitatea carosabilului și a trotuarelor și realizarea de piste pentru bicicliști, implicând astfel eliberarea trotuarelor de orice fel de eventuale obstacole. În momentul de față, aspectul stației Nera este unul necorespunzător din punct de vedere urbanistic”, a declarat edilul-șef al orașului, Mihai Stepanescu, referindu-se la stația Nera din oraș.

Plimbare pentru relaxare

Trenuleţul de fiţe care va circula prin oraş nu are alt scop decât cel de agrement şi relaxare pentru turiştii, dar şi pentru reşiţenii care vor să admire oraşul. Obiectivul circulă zilnic din staţia de la Victoria şi până la staţia Nera, din centrul oraşului, iar în weekenduri ajunge până la Lacul Secu. Ro-a-Tir a plătit anul trecut 50.000 de lei ca să îl aducă la Reșița. Preţul unui bilet este ceva mai scump decât pentru un drum cu un autobuz normal şi valorează 3 lei, dus-întors.

Vehiculul este adus tocmai din Franţa şi are un motor de Peugeot.  În ce priveşte capacitatea pe care o are, aceasta este de 18 locuri pe vagon.

Comments

  1. Andrei says:

    Ce penibil e Stepanescu! Profita pana si de copii, numai ca sa castige! Si pampalaul ala de Dan Patruica, rateu de barbat si de liberal pupa si el Piata Independentei…primarului. Vai de mama lor de gunoaie!!!!!!!!!!