17 la sută din personalul de la CET pleacă în șomaj

Cei din conducerea societății de termoficare lansează în premieră primul procent referitor la restructurarea angajaților. Dacă până acum oficialii CET negau faptul că zeci de oameni ar urma să fie dați afară, la cel mai recent plen au făcut o informare pe această temă.

La CET 2010 lucrează în prezent circa 190 de persoane. Potrivit estimărilor făcute de cei din conducerea societății la cel mai recent plen, în perioada următoare numărul angajaților se reduce la 146. „Strategia în acest sens este dată de o nouă organigramă care are la bază preluarea celor opt centrale de zonă și de aplicarea prevederilor legislative cu privire la șomajul tehnic”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2012 la SC CET 2010 Reșița SRL.

În raportul de specialitate al aceluași proiect, se arată că obiectivele societății pentru anul 2012 se referă la menținerea serviciului public de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice. În plus, potrivit celor din conducerea CET, în anul 2012 vor să realizeze o creștere a veniturilor totale cu 40 la sută, față de anul 2011. Creșterea ar fi influențată de punerea în funcțiune a celor opt centrale de cartier.

Atât veniturile, cât și cheltuielile societății sunt estimate în acest an la peste 10 milioane de lei.