Aleșii locali susțin două proiecte europene

Aleșii locali au aprobat la cel mai recent plen cofinanțarea a două proiecte europene. Acestea se referă la promovarea Reșiței peste granițele țării, aspect din care derivă dezvoltarea turismului, dar și a schimburilor economice.

Cele două proiecte transfrontaliere valorează împreună aproape un milion de euro. Și pentru că reșițenii trebuie să suporte cofinanțarea pentru fiecare dintre ele, municipalitatea le-a trecut prin plen, ca să obțină și acordul consilierilor locali.

Primul dintre proiecte se referă la promovarea atracțiilor turistice din Reșița și Kikinda, Serbia. Membrii celor două comunități vor instala panouri de afișaj electronic, tipări ghiduri turistice, broșuri, pliante și vor face inclusiv schimburi de experiență. Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, toate acestea pot duce la o dezvoltare echilibrată și de durată a zonei de frontieră româno-sârbă. Valoarea proiectului depășește 400.000 de euro, iar reșițenii suportă aproximativ 5.000 de euro, sub formă de cofinanțare.

Un alt proiect transfrontalier, la fel de important, privește comunitățile din Reșița, Lugoj și Veliko Gradiste. Prin implementarea lui se urmărește dezvoltarea relațiilorculturale și sociale din zona de frontieră româno-sârbă. Valoarea proiectului se apropie de 330.000 de euro, iar reșițenii suportă 2.600 de euro, din bugetul orașului.