Trei zile de sărbătoare a vinului la Timișoara, la o nouă ediție VINVEST. Vedeta din 2019: vinul spumant cu particule de aur de 24 de karate

explo 1000x200

Dacă e luna aprilie, e o nouă ediție, a XVI-a, a Salonului internațional de vinuri VINVEST, eveniment organizat deja în mod tradițional la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Manifestarea va avea loc de vineri până duminică, în perioada Paștelui catolic și a Floriilor ortodoxe, iar printre principalele atracții se numără vinurile vechi de peste 60 de ani, vinurile biologice, vinul spumant cu particule de aur, dar și vizita așteptată a unui călugăr de pe Muntele Athos!

În total, vor fi prezente peste 250 de sortimente de vin, de la 20 de producători din România, Serbia, Grecia, dar și din Italia. Pe parcursul celor trei zile de VINVEST sunt programate diferite evenimente, precum lansări de vinuri, degustări și simpozioane. Vizitatorii vor găsi vinuri vechi, din 1958, 1965 și 1955, vinuri biologice, dar și un vin spumant cu particule de aur de 24 de karate, îmbuteliat în sticle spectaculoase. Vineri, la standul grecilor din Insula Ammouliani este așteptat părintele Epifanios, călugăr din 1990 pe Muntele Athos, producător de vinuri și autor al unei cărți de rețete culinare despre tainele mâncării pregătită pe Sfântul Munte.

Organizatorii spun că încearcă an de an să aducă noi atracții, mai ales în perspectiva în care Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021. „Încercăm să găsim cât mai multe atracții pentru Timișoara capitală culturală 2021”, a declarat Lucia Pârvu, unul dintre organizatorii VINVEST. Din organizare fac parte și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, dar și Asociația Degustătorilor Autorizați din România. „Suntem mândri că acest eveniment se întâmplă în casa noastră și că Centrul Regional de Afaceri Timișoara va fi un loc de întâlnire al profesioniștilor, dar și al iubitorilor de vin”, a declarat Rodica Olinic, din partea CCIAT.

Mulți producători participă la concursurile de la VINVEST pentru a-și evalua vinul

În cadrul salonului vor avea loc și concursuri, mai ales că și ADAR participă cu reprezentanți importanți. Pentru marea medalie, un vin trebuie să aibă un punctaj situat între 96 și 100 de puncte. „Oamenii nu vin în concurs de dragul concursului, ci vor să vadă unde se situează vinul lor. Punctajul acesta e un diapazon. Degustătorii toți sunt tehnologici, sunt școliți și atestați internațional”, a precizat Ioan Nămoloșanu, din partea ADAR.

Intrarea la VINVEST costă 25 de lei.