Aparatură nouă, de 10 milioane de lei, pentru Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara

După aproximativ 10 ani de la ultima investiție în aparatura din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru reînnoirea ei. 

Pacienții internați în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara vor beneficia în perioada următoare de asistență medicală de o calitate mai înaltă decât actuala. Secția urmează să fie dotată cu aparatură de ultimă generație, în valoare de 10 milioane de lei.

Deocamdată, potrivit managerului unității medicale, Voichița Lăzureanu, nu se cunoaște exact data la care aparatura va intra efectiv în secție. Nu se știe nici dacă fondurile vor fi alocate direct sau dacă ministerul va achiziționa aparatura pentru spital.

„10 milioane de lei au fost alocate prin Banca Mondială, fiind investite de spital în aparatură de terapie intensivă, aparate de ventilaţie mecanică, unul pentru copii şi unul pentru adulţi, și injectomate, infuzomate, monitoare. Ultima investiție a fost făcută în 2009 în aşa ceva. Sunt 10 ani în care nu am mai beneficiat de investiţii de la minister şi suntem bucuroşi că programul de guvernare s-a materializat şi pentru noi. Este o gură de aer deoarece aparatura actuală este uzată, cea primită în 2009. Parte din ea a fost casată, pe altele le-am păstrat funcţionale prin împrumuri”, a declarat managerul spitalului, Voichița Lăzureanu.