Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș începe înscrierile pentru programul Virtual Power Plant , din cadrul Climate Kic

explo 1000x200

Firmele din Timiș se pot înscrie până săptămâna viitoare la programul Virtual Power Plant, care va fi implementat în România în perioada aprilie-noiembrie 2019. Totul face parte din programul mai larg Climate Kic, ai cărui parteneri oficiali sunt Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16).

Concret, Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficiență energetică în cadrul căruia a fost construită cea mai mare centrală electrică din Ungaria, cu proiecte în valoare de 10 milioane de euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă. Practic, se dorește ca proiectele prin care se scade consumul de energie prin colectarea eficienței energetice și energie regenerabilă să devină vizibile, astfel încât consumatorii să fie interesați să își reducă consumul de energie zilnic.

Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numărul acestora ajungând la 8.500 în anul 2017. Marile companii partenere ale programului, cum ar fi Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems, s-au implicat și au fost colaboratori activi ai programului, prin îndrumare și schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice și a proiectelor de energie regenerabilă. Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România, unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi.

Termenul limită de înscriere e 26 aprilie. Firmele interesate să se alăture acestui proiect sunt rugate să completeze chestionarul disponibil la adresa: www.mi6.hu/cciat.

banner 970 x 250