Timișorenii, invitați la dezbaterea publică a bugetului. Capitala Banatului va dispune de 1,4 miliarde de lei

explo 1000x200

Primăria Municipiului Timișoara organizează marți, 23 aprilie, o dezbatere publică privind bugetul orașului, iar cetățenii sunt invitați să participe. Cel mai mare oraș din vestul țării va dispune de suma totală de 1.422.244.950 lei ca buget consolidat, după ce modificările legislative au dus la o creștere a veniturilor proprii ale autorităților locale.

Totuși, creșterea este una în mare parte pe hârtie. Pentru că dacă Guvernul PSD-ALDE a crescut cotele din impozitele pe venit alocate orașelor, a transferat și toate cheltuielile de asistență socială în sarcina primăriilor. Până acum, autoritățile locale suportau doar 10% din indemnizațiile de handicap și cheltuieli cu însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Tocmai în acest context, pentru asistența socială sunt prevăzute 120 de milioane de lei. Educația are alocate 100 de milioane de lei, iar sănătatea, 80, sume din care se vor finanța lucrările la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” și extinderea Spitalului Municipal.

Bugetul prevedere și investiții în oraș, precum noile poduri, construcția pasajului Solventul sau extinderea străzii Mareșal Constantin Prezan. Spațiile verzi, cele trei complexuri sportive promise, dar și sala polivalentă de pe la Baza 2, în lucru din 2010, au prevăzute sume. Nu lipsește nici un studiu de fezabilitate pentru un viitor metrou! De asemenea, un alt studiu se va face și pentru o fântână muzicală. Alți bani se vor aloca pentru transporturi.

Dezbaterea va începe marți, 23 aprilie, la ora 14, în Sala de Consiliu a Primăriei. Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. , până la data de 22.04.2019, ora 16,30. Fiecare cetățean are dreptul să vorbească cinci minute.

Sursă foto: FB Nicolae Robu