HC Caraş-Severin, eliminată în optimi

Consiliul Judeţean a salvat echipa de handbal care a scris istorie pentru Reşiţa, Caraş-Severin şi întreg handbalul românesc după ce Adrian Chebuţiu a anunţat că a desfiinţat-o. Trei miliarde de lei din bugetul judeţului se duc lună de lună la echipă şi nu există cetăţean care să fi avut ceva de comentat. Până la optimile Challenge Cup, însă.

UPDATE, ora 22.00

HC Caraş-Severin a câştigat meciul retur cu italienii de la SSB Bozen, scor 25-22, dar diferenţa de doar trei goluri le-a fost insuficientă bănăţenilor pentru a merge mai departe în faza sferturilor de finală ale Challenge Cup. Lucrurile ar fi stat cu siguranţă altfel dacă unul din cele două jocuri s-ar fi disputat în Polivalenta reşiţeană.

Revenirea lui Aihan Omer la Reşiţa a umplut din nou Sala Polivalentă, dar conducerea clubului a luat o decizie ciudată legată de dubla din optimile de finală ale Cupei Challenge. HC Caraş-Severin a acceptat să joace ambele manşe cu SSV Bozen în Italia, privându-i astfel pe fani de o nouă partidă europeană urmărită pe viu. Mai mult decât atât, cele două întâlniri nu sunt transmise de nicio televiziune, astfel că iubitorii handbalului ratează complet dubla cu italienii.

1000x100 casa brutarului

Clubul face economie şi nu prea prin această decizie. E adevărat că italienii suportă toate cheltuielile delegaţiei cărăşene aflate la Bozen, dar şansele de calificare au scăzut considerabil după prima manşă, disputată aseară. HC Caraş-Severin a cedat cu 19-27, după 8-14 la pauză. Dacă echipa lui Omer ratează calificarea în sferturi, clubul pierde sume importante, din vânzarea de bilete şi drepturi TV, contracte cu eventuali sponsori, şi ratează totodată ocazia realizării unei noi performanţe de excepţie, care, în mod normal, aduce şi bani.

Fanii italieni sunt trataţi cu mult mai mult respect, chiar dacă sunt în număr mult mai mic prezenţi la meciurile favoriţilor. Clubul italian a ţinut neapărat ca ambele meciuri să se dispute în faţa a 300 de spectatori la Bozen, cîţi au fost aseară, în timp ce, gruparea finanţată din bani publici a acceptat imediat să plece din Polivalenta în care ar fi venit 1.500 de oameni. Meciul retur dintre SSV Bozen şi HC Caraş-Severin se joacă astăzi.