HC Caraş-Severin a pierdut în Moldova

Echipa pregătită de Aihan Omer a fost învinsă pe terenul Bucovinei Suceava cu 27-26 (16-16), după ce a condus aproape pe toată durata întâlnirii din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Partida de la Suceava, una extrem de importantă în lupta pentru ultimul loc pe podium, a avut un final foarte tensionat, în care Aihan Omer a fost trimis în tribună de cei doi arbitri, iar echipa lui a pierdut jocul pe care îl controlase în cea mai mare parte a sa. După eliminarea surprinzătoare din Challenge Cup, HC Caraş-Severin a încercat să se revanşeze în faţa fanilor cu o victorie în Moldova, dar bănăţenii păstrează tot mai puţine şanse de a juca şi la anul în Europa.
HC Caraş-Severin a condus aproape întreaga primă repriză, chiar şi la o diferenţă de trei goluri, dar la ultima fază, sucevenii au egalat la 16. Tot elevii lui Omer s-au aflat la conducerea jocului şi după pauză şi, cu zece minute înainte de final, când aveau un avantaj important, 24-21, păreau a fi siguri de victorie. Bibirig şi Ghervan au mutat la timp şi, când mai erau doar patru minute de joc, tabela indica din nou semnul egalităţii. Cărăşenii au intrat în criză de idei, în jocul lor s-a instaurat nervozitatea şi, după un gol anulat la Rohozneanu, pe motiv că mingea ar fi intrat în poarta suceveană înainte de fluierul arbitrilor, totul s-a năruit. Aihan Omer a fost trimis în tribună pentru proteste, jucătorii au fost şi ei mai mult preocupaţi de a-i certa pe arbitri, în timp ce Suceava şi-a văzut de treabă şi a întors scorul. S-a încheiat 27-26 pentru Suceava, care rămâne pe locul trei în clasament, în timp ce HC Caraş-Severin a coborât pe cinci, dar cu un joc mai puţin disputat. Pentru HC Caraş-Severin au marcat: Petrea 10, Vaidasigan 5, Pîrîianu 5, Ciubotariu 3, Tucanu 1, Pîrvan 1, Marta 1.