Potrivit unui comunicat al Parchetului General, trei lucrători în cadrul IPJ Timiş – Darin Ţicu, Gelu Marius Necula şi Alexandru Gruber, precum şi de un subofiţer jandarm de la o unitate militară din Timişoara – Alexandru Eugen Gavrilă, au fost trimiși în judecată, toţi fiind acuzaţi de purtare abuzivă şi vătămare corporală.
Concret, în data de 22 noiembrie 2017, pe raza localităţilor Urseni – Moşniţa Nouă din judeţul Timiş, în timpul unei operaţiuni de prindere a unui urmărit general, un autoturism în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizat de acesta a fost oprit în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune. După somaţiile verbale ale poliţiştilor, cei doi bărbaţi care se aflau în maşină şi care nu aveau legătură cu urmăritul general au fost imobilizaţi de poliţişti, ulterior asupra lor exercitându-se acţiuni violente. Poliţistul Darin Ţicu l-a imobilizat pe unul dintre ocupanţii maşinii, pe care l-a lovit cu pumnul şi cu un baston metalic, iar pe celălalt l-a proiectat pe asfalt, deşi avea mâinile încătuşate la spate.
Procurorii militari spun că unul dintre bărbaţii din maşină a fost lovit repetat cu piciorul de către jandarmul Alexandru Eugen Gavrilă, în timp ce era imobilizat.
Procurorii mai susţin că şi ceilalţi doi poliţişti implicaţi în acest incident, Marius Necula şi Alexandru Gruber, i-au lovit în mod repetat pe cei doi bărbaţi cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un baston telescopic, în timp ce victimele erau întinse pe asfalt. După ce au fost loviţi şi imobilizaţi, cei doi ocupanţi ai maşinii au fost duşi la o secţie de poliţie din Timişoara, însă cum starea lor de sănătate s-a agravat, au fost internaţi în spital, unde au fost supuşi intervenţiilor chirurgicale de urgenţă.
„Potrivit evaluărilor medico-legale, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu corpuri dure, ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale şi le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Ministerul Public.