Milioane de euro pentru zona montană

Cu ocazia ediţiei jubiliare a Cupei Cerbul la schi şi snowboard de pe Muntele Mic oficialităţile judeţului şi reprezentanţii lui în Parlament au dezvăluit că pentru dezvoltarea turismului montan vor fi investite în cel mai scurt timp trei milioane de euro.

Prea puţin puse în valoare, zonele montane din Caraş-Severin s-ar bucura în perioada următoare de atenţia cuvenită. Cel puţin aşa au promis oficialităţile la sfârşitul săptămânii trecute. Pe senatorul Iosif Secăşan l-am întâlnit pe pârtie. „Am fost pe pârtie, am schiat, m-am bucurat de coparticiparea la Cupa Cerbul. Eu schiez ca amator din copilărie, şi eu, şi copiii mei şi chiar şi nepoţii. Cei care au participat la acest eveniment iubesc munţii şi zăpezile noastre şi au parte în ultima vreme de pârtii bune şi de servicii auxiliare din ce în ce mai bune. Nutresc visul de devenire al Banatului Montan în parametrii Austriei alpine. Sunt proiecte care înseamnă devenirea în parametri europeni a zonei alpine Muntele Mic şi a Semenicului”, a declarat pentru Express de Banat, senatorul Iosif Secăşan.

Infrastructură deficitară

Parlamentarul a identificat problemele cu care se confruntă investitorii de pe Muntele Mic, dar a descoperit şi lucruri bune. „Aici infrastructura de transport pe cablu nu este completă. În primul rând ar trebui să fie o infrastructură de transport cu telegondolă de la bază, de jos, până aici sus. Mai există suprafeţe de amenajat pentru alte pârtii deoarece o staţiune bună şi acoperitoare de schi trebuie să aibă cel puţin 20 de kilometri de pârtii, cu conexiuni între ele, în aşa fel încât oameni să poată să acceseze pârtii de diferite grade de dificultate, albastre, roşii. Concomitent trebuie să avem servicii, care nu sunt foarte pretenţioase, dar trebuie să genereze sentimentul de securitate a transportului pe cablu şi, de asemenea, ceea ce ţine de mica stare de confort, cu serviciile culinare şi de băuturi”, a mai spus senatorul Secăşan.

Acesta e de părere că hotelurile sunt destul de bune şi spune că  infrastructura urbanistică se poate îmbunătăţi. „Important este că suntem la noi acasă, suntem în Banatul Montan, pe care îl iubim, un Banat Montan care a fost şi este articulat european şi pe care avem obligaţia administrativă şi politică să-l ridicăm la standardele europene”, a adăugat parlamentarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/