Oficialii Reșiței se pregătesc să aprobe bugetul

Municipiul Reșița a primit la cel mai recent plen și bani de la Consiliul Județean, ca să stingă arieratele și să cofinanțeze proiectele europene.  Edilul-șef Mihai Stepanescu a comentat pentru Express de Banat ce înseamnă suma pe care a primit-o.

La cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, aleșii au alocat municipiului de pe Bârzava o sumă consistentă de bani, pentru ca orașul să poată scăpa de o parte importantă din arierate, dar și să cofinanțeze proiectele europene pe care le are în derulare.

„Prin actul normativ al Guvernului s-au alocat acei bani pe care Consiliul Județean trebuia să îi distribuie mai departe. Am obținut aproximativ jumătate din cât am cerut. Apreciez ce s-a întâmplat și faptul că există disponibilitate de colaborare din partea Consiliului Județean”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul orașului. Pe mai departe, acesta a declarat că va ține cont de ceea ce s-a întâmplat la ședința de Consiliu Județean, va face o analiză, iar în zilele următoare îi va convoca pe consilierii locali, ca să aprobe bugetul Reșiței.

Ce spune Frunzăverde despre Reșița

„Am alocat Reșiței, atât cât ne-a solicitat! Reșița a reușit în acest moment să își plătească o mare parte din arierate. Reșița beneficiază însă, de un bogat buget rezultat din veniturile proprii. Reșița beneficiază în acest moment de 30 de miliarde, primește și de la finanțe și de la noi, dar să nu uităm că Reșița dezvoltă și o serie de investiții în infrastructură, dintr-un credit obținut anul trecut pentru străzile din oraș și va beneficia în continuare de o investiție importantă în rețelele de apă și canalizare, de circa 25 de milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

În urma ședinței de ieri, municipiul Reșița a primit de la forul superior suma de 3,5 milioane de lei, iar de la Direcția Generală a Finanțelor Publice puțin peste un milion. Cu tot cu veniturile proprii, bugetul municipiului pe 2013 a fost estimat la peste 58 de milioane de lei.  De altfel, aceasta este și suma aprobată de aleșii mini parlamentului cărășean.

Comments

  1. Coana says:

    Vai ce buna colaborare. Nu-mi vine sa cred ca Mihaitza apreciaza ceva, cu toate ca e nemultumit de ce-a primit. Imi place de el cand spera si face analize. Sa speram ca e sanatos!