Trei jucători dați afară de CSM Reșița după semieșecul cu Crișul!

CSM Reșița a obținut sâmbătă primul punct din șase posibile în Liga 3 după ce a scos cu destulă șansă un egal, 2-2 (2-2), pe teren propriu, cu Crișul Chișineu-Criș. La finele meciului, rosso-nerii au fost băgați în ședință, sancțiunile fiind dintre cele mai drastice.

Învinși în mod surprinzător la Cermei, în meciul de debut, și eliminați de Energiticianul din Cupa României, elevii lui Tavi Benga erau, practic, obligați să câștige cu Crișul pentru a mai limpezi apele devenite deja foarte tulburi pe Bârzava. Asta și cu ajutorul unora care nu înțeleg nimic din acest fenomen sau care au grijă ca în Valea Domanului să fie orice numai liniște și performanță nu. Prestația rosso-nerilor a fost și de data asta sub așteptări și, imediat, aspru sancționată de un adversar aflat abia la al doilea joc în Liga 3. După ceva mai mult de jumătate de oră de joc, oaspeții conduceau cu 2-0, iar puținii spectatori de pe „Mircea Chivu” au început, pe bună dreptate, să taxeze atitudinea fotbaliștilor de la CSM. În ultimele minute ale primei reprize, Staicu și Toma au restabilit egalitatea, dar chiar și așa Benga a tunat în vestiar. Le-a reproșat elevilor săi exact ceea ce a văzut și lumea din tribună. Că nu se omoară cu firea, că nu pun osul la bătaie și că echipa are frâna de mână trasă.

Vâna pe care a cerut-o și președintele Lolea a fost sesizată doar pe alocuri, astfel că timp de 45 de minute reșițenii n-au reușit să înscrie golul victoriei. Ba chiar se pot considera mulțumiți că n-au primit, oaspeții având în mai multe rânduri șansa victoriei în Valea Domanului. Prestația CSM-ului a surprins pe toată lumea, inclusiv pe antrenorul Crișului, care recunoștea după meci: „Mă așteptam la o presiune mai mare, mai concretă, au fost momente în care ne-au dominat, dar steril și jocul nu a fost foarte greu de contracarat. Nu cred ca Reșița să fi avut ocazii clare de gol. Mă așteptam la un joc mai rapid, mai periculos, mai vertical”.

Tavi Benga a vorbit în special de atitudinea elevilor săi: „Le-am cerut anumite lucruri și la începutul jocului și pe parcurs, câțiva dintre ei nu le-au făcut și, dacă până acum tot timpul am fost alături de jucători, pot să declar că unii dintre ei m-au dezamăgit. În primul rând ca și atitudine. De când am venit aici, eu am muncit de dimineață și până seara, iar ei știu acest lucru. Unii dintre ei au făcut pe supărații, se cred titulari. Le-am spus că la mine toți sunt titulari, iar când intră să dea 200 la sută pe teren, să fim o familie, o echipă pentru că doar așa vin rezultatele. Unii dintre ei m-au dezamăgit. Este singurul lucru pe care l-am reproșat în vestiar”.

Fotbaliștii CSM-ului au fost băgați imediat după meci în ședință de conducerea administrativă și cea tehnică. Și nu s-a terminat deloc bine pentru unii dintre ei. Alexandru Taciuc (foto), Alexandru Izmană și Denis Lazăr au fost scoși din lot și, cel mai probabil, aceștia vor părăsi Valea Domanului, în momentul de față purtându-se deja negocieri pentru aducerea altor jucători.