Trei focare de pestă porcină în Timiș. Ce măsuri impun municipalitatea și autoritățile din teritoriu!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Trei focare infestate cu virusul pestei porcine africane au fost confirmate de către Instituția Prefectului Județului Timiș în localitățile Bucovăț, Tormac (Cadăr) și Șag. Autoritățile s-au autosesizat și au luat noi măsuri pentru ținerea sub control a răspândirii infecției.

Conform legii, sunt necesare următoarele măsuri de prevenție contra răspândirii pestei porcine în județ. Astfel, deținătorii de animale din această specie au obligația de anunța de îndată medicul veterinar aparținător comunei sau orice suspiciune de boală sau semne de mortalitate la suine și la porcii mistreți care le aparțin. Măsura este obligatorie, pentru a se putea interveni imediat și a împiedica extinderea bolii și declanșarea altor focare în teritoriu.

promovare banner maxagro

De asemenea, deținătorii au obligația și de a sigila în adăposturi animalele infestate De asemenea, se interzic și aglomerările de animale, care sunt destinate vânzării, conform datelor transmise de municipalitate. Măsurile se adresează tuturor deținătorilor de suine de pe raza municipiului Timișoara. Problemele se pot semnala direct și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, la numărul de telefon: 0256 204 911.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/