Șofer cărășean demn de Guinness Book: Prins conducând cu o alcoolemie de aproape 6 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani din Grădinari, care se deplasa în localitate la volanul unui autoturism radiat din circulație, a fost oprit joi la prânz, în jurul orei 13.00, de către polițiștii din Oravița. Când acesta a deschis portiera, dinăuntru a răzbit un puternic miros de alcool, fapt ce i-a determinat pe polițiști să-l testeze.

Spre surpriza lor, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fără doar și poate este o valoare demnă de Cartea Recordurilor, șoferul depășind cu mult „performanțele” confraților din unele județe din Moldova.

Întrucât polițiștii spun că aparatul etilotest este verificat și funcțional sută la sută, singura explicație pe care oamenii legii o pot da este aceea că bărbatul ar fi băut alcool dintr-o sticlă cu câteva secunde înainte de a fi oprit de polițiști.

Șoferul a fost imediat dus de polițiști la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

În același timp, aceștia i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare și de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările.