Trei fântâni publice din Timișoara, înfrumusețate de artiști. Care este scopul proiectului?

Mai mulți artiști timișoreni își propun să ofere o față nouă unor fântâni publice din Timișoara amplasate în Parcul Regina Maria, în Parcul Botanic și în Piața 700. Intervenția face parte din programul „La PAS” și are scop bine determinat. 

Astfel, în Parcul Regina Maria, artistele Andreea Medar și Mălina Ionescu construiesc o hartă puzzle a locurilor importante din Timișoara: străzi, clădiri și locuri încărcate de povești și istorie.

leader board 728 x 90 px

Grupul artistic NAVA C2, format din Rareș Moldovan, Ilie Duță, Dorian Bolca, Carmen Nicolau, Blaj Lorin, Bolca Bogdan și Daniel Tudora se vor ocupa de fântâna din Parcul Botanic, pe care intenționează să o transforme în „Fântâna cu frunze”. Mai exact, ei vor transpune în obiecte ceramice frunze ale arborilor din jurul fântânii, pe care ulterior le vor aplica pe suprafața acesteia.

Artiștii Lapsus (Alex Boca, Cătălin Bătrânu și Eugen Tîbulac) vor lucra la fântâna din Piața 700 și vor aplica un mozaic colorat din materiale aflate la suprafața pământului pentru a reda simbolic circuitul apei în natură.

Scopul proiectului este de a atrage atenția asupra consumului responsabil de apă.

În Timișoara există peste 90 de fântâni publice. Programul „La PAS” continuă să organizeze evenimente online și acțiuni responsabile față de mediu, acestea fiind actualizate pe pagina de Facebook a proiectului.