Trei dosare penale pentru spargerea bijuteriei de la Intim!

Procurorii au deschis trei dosare penale în urma spargerii din 8 ianuarie de la bijuteria din Complexul comercial Intim din Reşiţa, după ce hoții au găurit tavanul cu picamerul și au plecat cu jumătate de kilogram de aur.

Vasile Cătălin Hălmaci, cel despre care procurorii cred că este autorul spargerii de la Bijuteria Cris din incinta frizeriei de la Complexul comercial Intim a fost deja trimis în judecată pentru furt calificat, dosarul ajungând la judecătorul de cameră preliminară al Judecătoriei Reșița.

Odată cu trimiterea în judecată a acestuia, procurorii au mai disjuns un dosar de urmărire penală „cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu prev. de art. 298 C.p., privitor la fapta persoanelor care aveau obligația să asigure paza împotriva sustragerii bunurilor aparținând persoanei vătămate SC SRL”.

De asemenea, un alt treilea dosar a fost disjuns față de autori necunoscuți care l-ar fi ajutat pe Hălmaci în comiterea faptei, procurorii având suspiciunea că acesta a avut și complici. Asta pentru că Hălmaci mai este cercetat într-un alt dosar, tot pentru o spargere.

CITEŞTE ŞI: Spargerea bijuteriei de la Intim, decriptată datorită a trei pixe de Coca Cola şi a unui câine poliţist!

1000x100 resita 02

Reamintim, de Ziua Internațională a Femeii, trei reșițeni au decis să nu mai meargă acasă cu mâna goală la soții, așa că au intrat în Biserica Baptistă „Speranța” din Reșița și au plecat cu seiful. Dar nu-i poți da nevestei un seif fără cifru, așa că au găsit găzduire la un amic, în Câlnic, au tăiat ușa seifului cu bomfaierul (muncă de chinez bătrân, credeți-mă!) și au aruncat, apoi, seiful pe Bârzava. Au oprit doar cei 20.000 de euro din seif și ușa acestuia (probabil drept trofeu!).

Dar, de aici și până la percheziții cu mascații nu a mai fost decât un pas, așa că Vasile Cătălin Hălmaci, Alin Flavius Neaga și Ionel Ramon Șoimu au ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă, propunere respinsă de judecător, care a ales să-i plaseze doar sub control judiciar. Cei doi nu apar și în dosarul spargerii de la Bijuteria Cris, dar nu este exclus ca aceștia să fie suspecți și în acest dosar.

Facem precizarea că, până la pronunțarea unei sentințe definitive, toate aceste persoane beneficiază de prezumția de nevinovăție.