Încep lucrările în Micro I! Primarul Popa promite peste 60 de locuri noi de parcare pe Aleea Romaniței! [FOTO]

Pe lângă cel mai controversat proiect care ar urma să fie implementat la Reșița, cel cu privire la reintroducerea tramvaiului, există și alte lucrări care stârnesc nemulțumiri în rândul reșițenilor. Din această categorie face parte și amenajarea parcării din Micro I, de pe Aleea Romaniței.

62 de locuri de parcare noi și 91 reabilitate, borduri înlocuite, copaci doborâți și plantați mult mai mulți în locul lor. Sunt doar câteva dintre datele proiectului al cărui start s-a dat ieri pe Aleea Romaniței din Reșița, dar care pe mulți riverani i-a deranjat. Pe unii, pentru că le vor fi dărâmate garajele. Pe alții, pentru că nu doresc pierderea spațiului verde. Pe cei mai mulți, pentru că nu știu exact ce planuri are Primăria Reșița cu terenul din zona blocului lor.

Conform proiectului, a cărui durată este de 4 luni, Aleea Romaniței se va schimba la față. Unele spații verzi vor dispărea. Este cazul terenului din fața scării 2, acolo unde urmează să apară 20 de locuri de parcare.

O altă zonă verde sau, mai degrabă, o porțiune din grădina blocului unde, în loc de flori, vor răsări 6 locuri de parcare este lateralul blocului nr. 2.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Nu este cazul să disperăm, spune același plan al Primăriei. Asta pentru că în locurile menționate mai sus vor fi amenajate locuri de parcare verzi: „pavare cu pavele tip grilă, umplerea cu material filtrant, înierbare”, iar gardul viu va fi replantat ceva mai aproape de bloc.

În plus, chiar dacă lucrările presupun tăierea a 6 arbori, dintre care 4 parțial uscați, după cum spun reprezentanții Primăriei, ar urma să fie plantați 33 de arbori ornamentali în loc.

CITEȘTE ȘI: Popa nu se împiedică de câteva garaje neîngrijite! Aduce buldozerele și impune cu forța civilizația în Micro I!

În cele din urmă, Aleea Romaniței va avea o lățime constantă de 5,5 metri. Va fi refăcut trotuarul din fața blocului nr. 2, inclusiv căile de acces spre scările de bloc, la fel ca sistemul de iluminat public. Mai rămâne de văzut doar cât de ușor vor fi dărâmate garajele din zonă, acolo unde unii reșițeni sunt dispuși să meargă până în pânzele albe pentru a-și apăra proprietate în care, spun ei, au investit chiar și câțiva zeci de mii de euro…

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157693835752610″]

banner maxagro