Trei din cele cinci unități de transfuzie sanguină din Caraș-Severin nu au autorizație de funcționare!

Doar două unități de transfuzii sanguine au autorizație de funcționare în Caraș-Severin. În cazul celorlalte trei, spitalele de care aparțin nu au depus documentele necesare autorizării.

În județul Caraș-Severin există, la ora actuală, cinci unități de transfuzii sanguine în secțiile ATI ale spitalelor. Dintre acestea, trei nu dispun de autorizație de funcționare pentru că instituțiile sanitare nu au depus documentația necesară. Este vorba despre Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Spitalul Orășenesc Oravița și Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu. Singurele unități sanitare care dețin astfel de autorizații sunt cele din Reșița și Moldova Nouă.

„Pentru a avea o unitate de transfuzie în cadrul spitalului, e nevoie de îndeplinirea mai multor criterii legate de deţinerea şi transportul în tehnică medicală omologată a sângelui şi limfei, de personal autorizat”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Și Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița se confruntă cu probleme. Chiar dacă deține autorizație de funcționare, unitatea duce lipsă de personal. Centrul are nevoie de un medic cu specialitatea laborator, însă nimeni nu se arată interesat.

„Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine din Reşiţa deţine autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin. Problema aici însă este că de mai bine de doi ani nu are un medic cu specialitate de laborator. La ora actuală acolo, funcţionează un medic de medicină generală, un biolog şi cadre medii. Postul de medic de laborator a fost scos de mai multe ori la concurs, dar până acum nu s-a ocupat”, a mai afirmat Daniel Botgros pentru Agerpres.

Ministerul Sănătății anunță că, la nivel național, 142 de unități de transfuzii sanguine nu au autorizație de funcționare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/