CSM Școlar ia pulsul Ligii a III-a

Duelul nou-promovatelor în Liga a III-a de fotbal s-a încheiat cu victoria vecinilor din Timiș. Ripensia a câștigat în Valea Domanului cu 3-2 partida amicală cu CSM Școlar Reșița.

Aflată în cantonament la Stadionul “Mircea Chivu”, echipa antrenată de Leontin Doană a susținut primul amical al verii. Cu un posibil viitor adversar și în campionat, Ripensia Timișoara, formație care a promovat și ea în Liga a III-a. Întâlnirea anunțată cu multe zile înainte, era pe punctul de a nu se mai disputa, întrucât condițiile meteo de marți i-au făcut pe timișoreni să dea înapoi. Cel puțin, acestea erau veștile venite dinspre Valea Domanului. Marți seara, amicalul picase, dar miercuri dimineața situația s-a schimbat radical. Ripensia a venit la Reșița, a jucat și a câștigat.
Antrenorul Leontin Doană a rulat tot lotul avut la dispoziție, format din mulți juniori din propria pepinieră. Noutățile acestei perioade sunt Beniamin Dobra, de la Vulturii Lugoj și Mihai Stancu, de la Ripensia Timișoara, ambii prezenți astăzi pe teren. Rosso-nerii au deschis scorul în minutul 17, prin George Beloescu, din lovitură de la 11 metri acordată pentru un henț al unui fundaș timișorean în propriul careu. Până la pauză, oaspeții au înscris de două ori și au întors rezultatul. Dar, în minutul 64, reșițenii au executat bine o fază fixă lucrată mult la antrenamente: lovitură liberă lateral stânga, din preajma colțului terenului, centrare perfectă a lui Dobra la colțul lung și, din careul de șase metri, venit în viteză, nemarcat, de la marginea careului de 16 metri, Laurențiu Breșneni a reluat cu capul în plasa porții timișorene. Ripensia a mai înscris însă o dată până la finalul meciului și a plecat învingătoare din Valea Domanului. După acest rezultat, directorul sportiv Gheorghe Popa spune că și-ar dori să evolueze în viitorul sezon al Ligii a III-a în seria cu echipe din Oltenia, nu în cea în care sunt cuprinse formații din Banat și o parte a Ardealului. “Am avea șanse de promovare mult mai mari”, ar fi spus oficialul de la CSM Școlar.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668946526093″]

leader board 728 x 90 px

“A fost un meci bun de verificare. Am întâlnit o echipă foarte bună pentru nivelul Ligii a III-a. Sunt mulțumit că băieții s-au angrenat la efort. În această perioadă am pus accent mai mult pe pregătirea fizică, lăsând puțin la o parte aspectul tehnic și tactic. Una peste alta, sunt mulțumit și felicit băieții pentru dăruire”, a spus antrenorul Leontin Doană.

CSM Școlar Reșița: Petruț, Szijj, Banac, Covăsală, Negrei, Costescu, Breșneni, Bloju, Liuba, Beloescu, A. Coviț. Au mai intrat: Stancu, V. Marcu, Ponoran, Ciucur, Dobra, Vlad, Țoțu, Costachi, Săndescu, Epure, Dincă, S. Coviț.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671090616872″]

Sâmbătă, 6 august, la finalul cantonamentului, CSM Școlar Reșița va disputa un alt amical, în deplasare la Vulturii Lugoj.
Deocamdată nu se cunoaște data începerii viitoarei ediții de campionat.