Trei centre de vaccinare anti-Covid din Timiș se închid din 1 iulie

Centrele de vaccinare împotriva Covid-19 amenajate la Isho Timișoara, cel din Șag și centrul de la Sala de sport „Lavinia Miloșovici” din Lugoj își încetează activitatea de la 1 iulie, anunță DSP Timiș. La centrul din Lugoj imunizarea se făcea exclusiv cu AstraZeneca.

Astfel, la Lugoj vor rămâne deschise trei fluxuri de vaccinare: unul cu serul Pfizer, unul cu AstraZeneca, iar al treilea cu vaccinul Johnson&Johnson.

Inspectorii sanitari justifică măsura prin faptul că acele centre de vaccinare ce vor rămâne funcționale vor asigura în totalitate solicitările de imunizare ale populației din județul Timiș.

Pe de altă parte, tot din 1 iulie se reduce programul de lucru, între orele 08-18, la următoarele centre de vaccinare: Incuboxx, Vox Technology, Muzeul de Transport Public din Timișoara, Bega-Tehnomet (Continental Automotive), Fundația pentru Tineret Timișoara. Restul centrelor vor avea program normal.

În context, în weekend, în 3 și 4 iulie, în Piața Flavia va fi amenajat un centru mobil de vaccinare anti-Covid. Centrul de pe strada Lacului va fi deschis între orele 10 şi 18. Pot beneficia de imunizare atât persoane care merg în piață, cât și locuitorii zonelor învecinate sau orice altă persoană interesată. Nu este necesară programarea în prealabil. Serurile disponibile sunt Pfizer și Johnson & Johnson.

CITEȘTE ȘI: Dezinteres major în satele timișene pentru vaccinarea împotriva Covid-19: „Acesta a fost cel mai dezamăgitor maraton”