Trei cartiere din Caransebeş, prioritare pentru Borcean la introducerea reţelei de gaz metan!

Primarul Felix Borcean a purtat discuții cu reprezentanții Delgaz Grid pentru extinderea rețelei de gaz în municipiul Caransebeș. Sunt vizate trei cartiere în 2018 şi un al patrulea peste doi ani. 

„Am avut discuții cu reprezentanții companiei Delgaz Grid pentru implementarea rețelei de gaz în alte trei cartiere ale municipiului. Am discutat care sunt pașii până când cetățenii vor putea să se racordeze la rețea. Urmează proiectul și studiul de fezabilitate începând de anul viitor. Vom recurge la un credit pentru a putea susține investiția, pentru că din suma totală Primăria Caransebeș va plăti 75%, iar Delgaz Grid- 25%, iar pe cetățeni îi va costa în jur de 1000 de lei racordul până în casă. În prima fază sunt vizate cartierele Valea Cenchii, zona Gării și Teiuș, urmând ca în a doua fază, peste doi ani, să introducem gazul și în Jupa”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Acesta a menționat că valoarea creditului va reieși după finalizarea studiului de fezabilitate, legislația în vigoare avantajând municipalitatea, pentru că nu mai obligă administrația să suporte toate costurile lucrării.