Trei angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara au fost depistați cu Covid-19, după ce s-au vaccinat împotriva noului virus

untitled design set 970x90 px

Două cadre medicale și un angajat de la departamentul administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost confirmați cu Covid-19, după ce deja li se administraseră prima doză de vaccin împotriva noului virus. 

Cei trei au fost depistați cu noul virus în perioada dintre vaccinare și rapel.

„Toți trei prezintă forme ușoare, nu are nicio legătură cu vaccinarea în sine, dar s-a suprapus cu perioada de imunizare post-vaccinare. Unul dintre colegi a fost depistat a doua zi după vaccinare, ceilalți doi – la două zile. Sunt convinsă că mai sunt cazuri din acestea în țară, specialiștii au spus că această imunizare nu e completă după administrarea primului vaccin. E necesar rapelul. Vorbim de persoane asimptomatice care nu au fost depistate la triajul epidemiologic în momentul în care s-au prezentat la vaccinare.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș”, Diana Manolescu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Diana Manolescu a mai spus că acestor persoane li se va face și rapelul în funcție de starea lor clinică. „Urmează să analizăm această situație când ne apropiem de data de administrare a rapelului.”, a explicat Manolescu.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, în cadrul primei etape de vaccinare împotriva Covid-19, în județ s-au administrat 912 vaccinuri, cele mai multe la Spitalul Județean din Timișoara – 455. Inspectorii sanitar spun că nu au fost reacții adverse. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș s-au administrat 3.780 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/