Supărare mare în rândul părinților din Dumbrăvița, după ce inspectoratul școlar vrea să îl schimbe din funcție pe directorul școlii. Forma lor de protest

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Protest al părinților din comuna Dumbrăvița, după anunțul intenției inspectorului școlar general de Timiș de a-l schimba din funcție pe directorul școlii din localitate. Peste o mie de dascăli și părinți au semnat o petiție pentru ca Adrian Nicola să rămână în funcție. Ulterior, inspectorul școlar general Marin Popescu a spus că își va reexamina decizia.  

În petiția adresată ministrului Educației și care poate fi accesată aici, părinții și dascălii din Dumbrăvița susțin că nu doresc înlocuirea directorului de la Școala Gimnazială Dumbrăvița (care este și preot al comunei) cu un cadru didactic dintr-o altă școală. Ei spun că decizia de înlocuire a acestuia din funcție a fost luată fără consultarea întregului colectiv.

„Noi nu suntem de acord ca acest ciclu școlar să fie întrerupt sau să aibă modificări, aceasta a fost principala noastră poziție. Am înțeles poziția dumnealui (n.r – inspectorului școlar general) și în consecință am argumentat  de ce nu suntem de acord și de ce ar trebui reevaluată această poziție. În consecință, nu putem spune că e nici albă, nici neagră.”, a declarat Elena Neamțu, reprezentanta comitetului de părinți a școlii din Dumbrăvița.

Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș, spune că motivul pentru care a luat decizia de a-l schimba din funcție pe director se leagă de implicarea pe care sindicatul ar fi avut-o în problemele manageriale și pentru că la Dumbrăvița „nu există o echipă de conducere, ci un spirit de familie”. Popescu mai invocă și faptul că în 9 ianuarie expiră mai multe contracte de management ale unor directori de școli, inclusiv al celui din Dumbrăvița.

Muzeul TM

Inspectoratul școlar județean se va pronunța cu privire la schimbarea directorului în cursul zilei de joi, după o reanalizare a situației.


banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/