Andrei Plujar are garantat postul de subprefect, Gâfu are încă emoții!

Liderii PNL și USR PLUS n-au ajuns la o înțelegere în legătură cu împărțirea prefecților, care doar teoretic ar trebui să fie apolitici, astfel că discuțiile se reiau luni. Până atunci, emoții în Caraș-Severin, dar și mai mari în Timiș!

Județul Timiș este unul dintre cele mai râvnite, atât PNL, cât și USR PLUS dorind să dea viitorul prefect. În coaliția de guvernare s-a stabilit un algoritm după care se va face împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect, ceea ce ar trebui să facă destul de previzibilă lista reprezentanților Guvernului în teritoriu. În realitate însă, polițele care se plătesc în cele două partide complică și schimbă pe alocuri algoritmul. De aici și neînțelegerile după prima întâlnire. Dacă în Timiș e imposibil de spus astăzi cărei formațiuni îi va reveni fotoliul de prefect, în Caraș-Severin calculul e ceva mai simplu. Liberalul Cristian Gâfu va rămâne cel mai probabil în funcție, dar până luni continuă să aibă emoții. Liderul USR, Andrei Plujar, are garantat la această oră unul din cele două posturi de subprefect, însă nu e e ieșit complet din calcule nici pentru funcția de prefect. Șansele sunt totuși mici, PNL Caraș-Severin fiind a opta organizație județeană din țară, ca atare se numără printre cei care au prioritate în a alege. În timp ce, între filialele USR PLUS, Caraș-Severinul nu se află în top.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Atât liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, cât și Andrei Plujar, președintele USR la nivel județean, s-au ferit să anunțe numele prefectului și subprefecților de Caraș-Severin, explicând că nu doar dorințele lor contează în această negociere, ci mai ales algoritmul care a fost agreat în cadrul alianței de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR. „Tot ce pot spune la această oră este că nouă, celor de la USR PLUS ne revin 14 posturi de prefect și 28 de subprefect. Luni se reiau discuțiile și probabil atunci vom cunoaște și reprezentanții Guvernului în fiecare județ”, a adăugat Plujar.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/