Un an de la tragedie: Romeo, Bien și Caius sunt sub pământ, Chișărău în libertate

Pe data de 06 mai a anului trecut, accidentul de la Pădureni a șocat o țară întreagă. Trei tineri își doreau să ajungă acasă în weekend, însă din cauza tupeului manifestat în trafic la volanul unui bolid, consilierul Iacob Chișărău le-a pus capăt zilelor.

Familiile celor trei tineri, omorâți din cauza nesimțirii alesului județean Iacob Chișărău, aprind încă de vineri lumânări la mormintele copiilor pe care nu îi mai au. Tragedia de a-și pierde copilul le-a marcat definitiv existența. Avocatul familiilor, Vlad Hosu, crede că este inoportun ca exact în ziua în care se împlinește un an de la tragedie să arunce cu acuze în cel care a provocat accidentul sau să comenteze stadiul anchetei aflate încă în derulare.

“Deși nu i-am cunoscut pe cei trei copii, mă simt apropiat față de ei și de memoria lor, pentru că lupt alături de familiile lor ca să facem dreptate. Sunt și voi fi alături de ei. Este incredibil faptul că toți cei care i-au cunoscut spun că Romeo, Bien și Caius au fost niște tineri extraordinari, iar pierderea lor este un gol mare, independent de faptul că Iacob Chișărău va sta sau nu la închisoare. Tot ceea ce pot să spun în aceste momente este condoleanțe celor trei familii”, a declarat avocatul Vlad Hosu.

Stadiul anchetei
Despre un proces în cazul uciderii din culpă nu poate fi încă vorba. Asta, din cauza expertizelor multe și a apărării lui Iacob Chișărău, care găsește în permanență subterfugii și motive noi de boală pentru alesul județean. În momentul de față, sunt gata ambele expertize: criminalistică și medico-legală, dar lucrurile nu sunt deloc simple. Deși prima arată că vina exclusivă îi aparține consilierului, apărarea familiilor celor trei victime a contestat-o. La fel s-a întâmplat și cu cea medico-legală. Motivele nu pot fi făcute publice, cel puțin deocamdată.

Sechestru pe bunurile inculpatului
„În această etapă, se analizează expertizele depuse la dosar. Este greu de lansat un termen la care dosarul ajunge pe masa judecătorilor”, a spus Camelia Miculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Până ca anchetatorii să ajungă la un rezultat însă, au luat decizia să instituie sechestru pe toate bunurile pe care le deține consilierul județean.

Toți cei implicați în caz speră ca dosarul să ajungă pe rolul instanței de judecată până la vară. Iacob Chișărău a refuzat să dea vreo declarație de la producerea accidentului și până în prezent, dar între timp a mai zguduit și justiția românească cu o dare de mită la Curtea de Apel Timișoara, pentru o sentință favorabilă în cazul unor procese comerciale, legate de societatea la care este director, SC Moldomin SA Moldova-Nouă.