Interact îi încurajează pe reşiţeni să doneze sânge

Sub sloganul „Donează sânge, dăruieşte viaţă” clubul Interact Reşiţa, cu sprijinul Rotaract şi Rotary Reşiţa, organizează o campanie pentru a veni în ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină din municipiu.

Campania, care urmăreşte să atragă cât mai mulţi donatori, în special din rândul tinerilor, se desfăşoară în perioada 7- 11 mai. Organizatorii îşi propun să-i încurajeaze pe toţi reşiţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani să vină şi să doneze sânge, atât pentru sănătatea proprie, cât şi pentru posibilitatea de a de a salva o viaţă.

Astfel, pe durata Săptămânii donării de sânge Interact, oricine se poate prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraş, situat pe Bulevardul Revoluţia Din Decembrie nr. 2.

Pentru a dona sânge este necesar să aveţi greutatea minimă, 56 de kilograme pentrz femei şi 60 de kilograme pentru bărbaţi, să nu fiţi hipo sau hipertensiv ori să suferiţi de boli ca tuberculoză, accident vascular, epilepsie, leucemie, ciroză şi boli de inimă. De asemenea, nu este indicat să fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de recoltare, să vă aflaţi sub tratament medical sau să fi suferit vreo operaţie în ultima jumătate de an.

Medicii recomandă ca înainte de dimineaţa donării să vă odihniţi bine şi să consumaţi lichide şi alimente bogate în fier. După recoltare, donatorii sunt rugaţi să evite exerciţiile sau lucrul cu greutăţi în primele cinci ore, pentru a preveni un incident neplăcut.

Fiecare persoană care va dona sânge va fi recompensată cu bonuri de masă în valoare de peste 70 de lei şi reducere de 50 la sută la abonamentul de transport în comun timp de o lună. De asemenea, donatorii vor beneficia de analize de sânge gratuite.