Încep lucrările de amenajare a secției RMN la Spitalul Județean!

Licitația pentru cumpărarea unui aparat RMN a avut loc deja, astfel că aparatul trebuie să ajungă de pe o zi pe alta la unitatea din Reșița. Acesta trebuie să aibă o secție a lui, astfel că cei din conducere au cerut bani de la forul județean pentru amenajarea unui spațiu special.

Aleșii județeni au aprobat la cea mai recentă ședință alocarea a 600.000 de lei pentru demararea lucrărilor de amenajare a unei încăperi, unde să fie pus în funcțiune aparatul RMN. Acesta este de ultimă generație și ocupă spațiu, astfel că are nevoie de o încăpere reabilitată, unde oamenii pot veni pentru investigații. “Trebuie să adaptăm un spațiu pentru din spital pentru secția RMN, astfel încât medicii să investigheze pacienții în condiții de standarde europene”, a spus Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Investiții de milioane
Pe lângă banii alocați pentru amenajarea unei încăperi, consilierii județeni au mai alocat 176.000 de lei pentru un sterilizator cu aburi, 51.000 de lei pentru o cameră cu retină tomograf pentru secția oftalmologie și 61.000 de lei pentru o platformă ecograf, de la aceeași secție. La toate acestea, se mai adaugă și 5 milioane de lei pentru aparatul de rezonanță imagistică prin rezonanță magnetică.

Odată ce aceste aparate ajung în dotarea spitalului, oamenii nu mai trebuie să bată drumurile până la Timișoara pentru investigații.