Trecerea la nivel cu calea ferată de lângă Birda a fost reabilitată! Proiectul pe fonduri europene continuă

birda

DRDP Timișoara a început modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată la Birda. Proiectul european urmărește îmbunătățirea a 55 de treceri din Timiș și 246 la nivel național pentru reducerea numărului de accidente cauzate de viteză și neasigurare.

În primele fotografii de la fața locului se pot vedea panouri solare pentru iluminat, marcajele noi de pe carosabil și benzile rezonatoare, care vor produce un semnal acustic la momentul trecerii lor cu mașina. „S-au montat stâlpi de iluminat cu încărcare solară, s-au realizat semnalizarea rutieră orizontală (simboluri performante și benzi rezonatoare din marcaj rutier) și marcajul tip covor antiderapant. Proiectul de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată este derulat de Vesta Investment. Lucrările continuă și la alte treceri peste calea ferată de pe raza DRDP Timișoara”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

În zona DRDP Timișoara sunt prevăzute 55 de treceri la nivel cu calea ferată pentru modernizare. Uniunea Europeană finanțează 85% din costurile lucrărilor care urmăresc reducerea principalilor factori de risc care produc accidente la nivel cu calea ferată: neasigurarea și viteza excesivă. În perioada 2011-2018, România a înregistrat 2.389 de astfel de accidente, dintre care 433 au fost cu implicarea vehiculelor. Proiectul european de 34,3 milioane de lei urmărește modernizarea corespunzătoare a 246 de treceri de căi ferate la nivel național.

CITEȘTE ȘI: Mai puține accidente la nivel cu calea ferată! CNAIR anunță proiectul de 34 milioane de lei