Traseul Revoluției din Timișoara se face din bani europeni!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Primăria Timișoara anunță că se pregătește depunerea proiectului privind realizarea Traseului Revoluției din Decembrie 1989 în vederea finanțării cu bani europeni, prin PNRR. În acest moment, se caută o firmă care să realizeze proiectarea.

La Timișoara sunt planuri de a fi realizat un Traseu al Revoluției Române din Decembrie 1989. În acest moment, primăria a lansat o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să realizeze proiectarea, fiind depusă o singură ofertă. De asemenea, instituția anunță că se fac demersuri pentru obținerea unei finanțări europene pentru realizarea investiției, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea maximă eligibilă care se poate accesa este de cel mult 4,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

Vrem să valorificăm acest moment istoric, care amintește că Timișoara este primul oraș liber din România, atât pentru cei care vin să ne viziteze și să ne cunoască trecutul, cât și pentru generațiile viitoare, care să poată retrăi acele clipe. Nu e de-ajuns să știm că s-a întâmplat, ci să înțelegem ce s-a întâmplat mai exact și contextul istoric care a dus la Revoluția din 89. Acum, aducem mai aproape de concret o idee, care are dedicate câteva pagini în Planul Național de Redresare și Reziliență al țării noastre, printr-o aplicare formală de a accesa aceste fonduri”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Acest traseu va fi valorificat prin reamenajarea spațiilor publice, a locurilor „fierbinţi” ale acelor zile din decembrie 1989. Și anume, Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, zona Consiliul Județean Timiș, zona Băile Neptun, Cimitirul Eroilor și Calea Martirilor.

promovare banner maxagro

De asemenea, cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și realitate virtuală, timișorenii și turiștii vor putea retrăi atmosfera acelor zile. Proiectul prevede și modernizarea pavajelor pentru a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul.

Traseul Revoluției este un proiect cu o valoare totală estimată de aproape 4,3 milioane de euro.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/