O singură ofertă pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989, la Timișoara

Primăria Timișoara anunță că la a doua licitație pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989 a fost depusă o singură ofertă. La prima procedură nicio firmă nu s-a arătat interesată, astfel că municipalitatea timișoreană a triplat suma.

Se face încă un pas în vederea amenajării unui Traseu al Revoluției din Decembrie 1989 la Timișoara. Primăria informează că a fost depusă o singură ofertă la cea de-a doua licitație lansată în vederea găsirii unei firme care să realizeze proiectarea pentru acest obiectiv de investiții. La prima licitație nicio firmă nu s-a arătat interesată, astfel că municipalitatea timișoreană a relansat procedura doar după ce a triplat suma oferită.

Mai precis, pentru realizarea documentației s-a înscris firma Q Group Proiect SRL, cu Balthasarh SRL ca și subcontractant. În urma relansării licitației, valoarea estimată a contractului a fost mărită la 793.000 lei, cu TVA inclus.

Traseul Revoluției din 1989 va fi realizat la Timișoara cu bani europeni, fiind singurul proiect de memorie istorică colectivă, al unui municipiu din România, admis din start în Programul Național de Redresare și Reziliență.

În total, nouă puncte emblematice pentru Revoluție vor trece prin diverse intervenții urbanistice: Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor.

De asemenea, cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și realitate virtuală, timișorenii și turiștii vor putea retrăi atmosfera acelor zile. Patrimoniul cultural al orașului va fi de asemenea valorificat din punct de vedere turistic, printr-o semnalistică modernă, crearea unei aplicații dedicate vizitatorilor și digitalizarea locațiilor incluse în traseu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Proiectul prevede și  modernizarea pavajelor pentru a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban și marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locațiile.

Caracterul locului va fi conservat și valorificat, iar pentru două zone (Piața Maria și Consiliul Județean) vor fi realizate studii de iluminat public complete și vor fi propuse soluții de iluminat ambiental. Tehnologia trece în prim-plan prin acest proiect.

Traseul Revoluției este un proiect cu o valoare totală estimată de aproape 4,3 milioane de euro.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/