Două microhidrocentrale ale unor societăți din Timișoara, sub sechestru, într-un dosar de spălare de bani

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Două microhidrocentrale care aparțin unor societăți din Timișoara au fost puse sub sechestru, după perchizițiile polițiștilor și procuroriilor DIICOT. Este vorba despre o anchetă europeană care vizează o rețea de spălare de bani.

Descinderile la firmele timișorene s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă. O femeie a fost dusă la audieri. Microhidrocentralele deținute sunt în județul Caraș-Severin și Alba.

„Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și 2 microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara”, a transmis IPJ Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Anchetatorii au ridicat documente privind activitatea societăților comerciale din perioada 2017 – 2021. Sechestru s-a pus și pe mai multe conturi și bunuri ale acestora.

Foto: arhivă

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/