Două microhidrocentrale ale unor societăți din Timișoara, sub sechestru, într-un dosar de spălare de bani

Două microhidrocentrale care aparțin unor societăți din Timișoara au fost puse sub sechestru, după perchizițiile polițiștilor și procuroriilor DIICOT. Este vorba despre o anchetă europeană care vizează o rețea de spălare de bani.

Descinderile la firmele timișorene s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă. O femeie a fost dusă la audieri. Microhidrocentralele deținute sunt în județul Caraș-Severin și Alba.

„Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și 2 microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara”, a transmis IPJ Timiș.

Anchetatorii au ridicat documente privind activitatea societăților comerciale din perioada 2017 – 2021. Sechestru s-a pus și pe mai multe conturi și bunuri ale acestora.

Foto: arhivă

tmc 640