Cât vor plăti șoferii pentru a-și încărca mașinile electrice în cele 16 noi stații realizate de Primăria Timișoara

electric car at charging station
publicitate si promovare in ziar

Primăria Timișoara a realizat 16 noi stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, iar acum se pregătește să le pună în funcțiune. Așadar, conducerea instituției a stabilit și tariful pe care-l va percepe șoferilor, care va fi de un leu/kWh.

Timișoara are 16 noi stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice. Acestea au fost realizate de primărie, cu o finanțare nerambursabilă de 90% de la Administrația Fondului pentru Mediu. Printr-un proiect de hotărâre, care va fi prezentat plenului consiliului local, se va reglementa utilizarea acestor stații și se vor aproba tarifele aferente. Așadar, încărcarea mașinilor electrice în cele 16 noi stații va costa aproximativ un leu/kWh.

În cazul stațiilor de încărcare amplasate în parcările publice cu plată, tariful pentru serviciul de încărcare a vehiculelor electrice nu include și tariful de parcare. Pentru punerea în funcțiune a stațiilor, s-au achiziționat servicii, prin utilizarea unei aplicații Smart Charge. Astfel, conform contractului, din valoarea totală a încasărilor, 10% rămân la prestator”, a informat Primăria Timișoara.

Cele 16 stații de încărcare a mașinilor electrice se află în următoarele locații din Timișoara: bd. I.C. Brătianu, Calea Aradului – str. Cugir, Piața Iancu Huniade, Acad. Alex. Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, bd. Take Ionescu, Piața 700, bd. Republicii, bd. Revoluției din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, bd. Mihai Viteazul-2 stații, str. Plauțius Andronescu, str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy) și bd. 16 Decembrie 1989 / Calea Șagului.

Valoarea totală a investiției în stații este de peste 2,6 milioane de lei, cu TVA inclus.

Până în prezent, în Timișoara au fost înregistrate 2.791 de mașini electrice, din care 677 sunt acționate electric și 2.114 hibrid.

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01