Transportul public local – ca de weekend la Caransebeș

Transportul public local în Caransebeș funcționează după program de weekend pe durata stării de urgență. Transal Urbis a încasat mult mai puțin în aceste săptămâni, lucru perfect normal dacă ne gândim că oamenii trebuie să rămână cât mai mult timp în case.

Pe această perioadă, societatea Transal Urbis a decis ca un autobuz și două microbuze să circule după un program redus pe raza municipiului Caransebeș, în loc de două autobuze câte erau în circulație înainte de pandemie.

Am decis să programăm mai puține curse, încasările sunt reduse, dacă într-o lună normală aveam cam 10.000 de lei din încasări, acum suma nu depășește 4.000 de lei, ceea ce înseamnă un procent de încasări din bilete și abonamente de aproximativ 40%.”, a precizat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

Dacă la transportul public a scăzut activitatea, la Serviciul de Salubritate din cadrul Transal Urbis programul de lucru este același și asta pentru că se lucrează în aer liber cu măsuri de protecție, iar orașul trebuie să rămână curat, spune Ovidiu Chimigeriu: „Noi și înainte de pandemie acordam fiecărui măturător stradal câte un săpun lichid și o sticlă de spirt pentru igienă și dezinfecție, acum le-am acordat și mănuși și măști, doar că trebuie să tot îi atenționăm să le poarte, pentru că măștile sunt incomode pentru ei”.

25 de măturători stradali lucrează la serviciul de Salubritate, împărțiți în două echipe de la primele ore ale dimineții, iar o echipă formată din doi măturători lucrează după-amiaza, când verifică zona Pipirig, Piața Gugulanilor și centrul civic, zone cunoscute din municipiul Caransebeș pentru traficul intens.