Transport școlar verde, în Timiș, prin PNRR

microbuz electric

Transportul școlar din Timiș va fi verde, grație fondurilor Planului Național de Redresare și Reziliență.

Consiliul Județean Timiș a primit finanțarea pentru achiziția de microbuze electrice în valoare de șase milioane de euro. Autoritatea județeană a depus cererea de finanțare prin PNRR, Componenta C15 – Educație, în numele a 63 de unități administrativ teritoriale timișene care și-au exprimat anterior interesul în acest sens.

Proiectul vizează asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, pe de o parte și, pe de altă parte, contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerințelor Uniunii Europene.

Fondurile care vor reveni județului vor fi folosite pentru achiziția a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri. Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Această inițiativă, alături de proiectul de amenajare a unor trasee velo, confirmă eforturile noastre de a ne încadra în cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ne dorim să creăm o rețea de transport verde în județ, rețea care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ”, a reamintit președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.

În perioada următoare, se va întocmi documentația necesară organizării licitației pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/