Școlile din Timișoara beneficiare ale unui mare proiect de modernizare

Primarul Fritz Dominic și mobilierul vechi al unei școli din Timișoara

Primăria Timișoara a semnat cel mai mare proiect de dotare al școlilor din oraș. Cu 17,5 milioane de euro, 1.300 de clase vor fi modernizate.

Vești bune aduse de Dominic Fritz. Primarul Timișoarei anunță că a semnat, în cursul zilei de marți, contractul de finanțare europeană prin care vor fi modernizate 1.300 de clase.

Gata cu mobilierul vechi din școli. Azi am semnat contractul de finanțare cu care schimbăm tot ce înseamnă bancă, dulap sau scaun mai vechi de 5 ani din sălile de clasă. Inclusiv echipamentele IT. Este cel mai mare proiect de dotare al școlilor timișorene. 17,5 milioane de euro prin PNRR cu care modernizăm 1.300 de clase. Mobilierul din poză este cel vechi care va fi schimbat”, a afirmat Dominic Fritz.

Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, unităților de învățământ arondate acestora și a trei unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor).

Potrivit Primăriei Timișoara, sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii cinci ani.

1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, venind fie în completarea celui necesar, fie pentru schimbarea celui existent și degradat. Investiția cuprinde scaune, bănci, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori și materiale didactice. 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică și 40 de laboratoare de știință multidisciplinară vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor în format virtual și cu echipamente moderne. Finanțarea vizată cuprinde, de asemenea, dotarea cu mobilier specific și echipamente digitale a 29 de cabinete didactice, 50 de cabinete psihopedagogice și 27 de săli de sport. 11 ateliere de practică de la școli cu profil tehnologic vor beneficia de materiale și echipamente de specialitate”, a detaliat instituția.

 

1000 x 100 gif logiscool