Transport școlar nepoluant, într-o comună de lângă Timișoara

microbuz electric

Elevii dintr-o comună de lângă Timișoara vor merge la școală cu u microbuz electric nepoluant.

Autoritățile din Giroc se pregătesc să cumpere un microbuz cu 22 de locuri cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Licitația a fost lansată și pornește de la 1,2 milioane de lei.

„E vorba despre un microbuz electric achiziționat pe fonduri europene și va fi folosit pentru transport școlar”, ne-a spus viceprimarul din Giroc, Dan Vârtosu.

Caietul de sarcini are specificații clare. Vehiculul trebuie să fie omologat în Uniunea Europeană și trebuie să îndeplinească și cerințele UE de zgomot.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Microbuzul achiziționat trebuie să fie nou, la prima utilizare. Nu se acceptă microbuze de tip second hand sau de tip refurbished. Vehiculele rutiere încadrate în clasa M vor deține omologări acordate de către autoritățile competente din statele membre ale Uniuni Europene și vor respecta prevederile directivei privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, se va asigura că anvelopele cu care sunt dotate vehiculele de transport respectă cerințele privind zgomotul exterior la rulare, astfel cum sunt stabilite în regulamenul CE 2020 privid etichetarea pneurilor în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil și alți parametri”, se arată în caietul de sarcini.

Sunt prevăzute și condițiile de circulație. Astfel, microbuzul trebuie să ruleze la temperaturi ambientale de până la 45 de grade Celsius și la o altitudine maximă de 1.000 de metri. De asemenea, trebuie să reziste la praf, ploaie, ceață, noroi, zăpadă, chiciură, gheață, apă cu sare sau alți produși de deszăpezire. Firmele innteresate se pot înscrie la licitație până în 28 august.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/