Transplant tisular la Spitalul Militar din Timișoara. Au fost reconstituite mai multe ligamente

transplant tisular
untitled design set 970x90 px

O intervenție de transplant tisular a fost realizată zilele trecute la Spitalul Militar din Timișoara. Pacientul a avut nevoie de operație după ce a suferit o entorsă de genunchi.

Prin transplant se oferă șansa la viață unor pacienți aflați în situații medicale complexe sau critice, iar în cazul transplantului musculo-scheletal se oferă șansa unei calități a vieții prin refacerea funcțiilor locomotorii. În cazul pacientului operat în această săptămână, au fost refăcute mai multe ligamente de la nivelul articulației genunchiului.

publicitate ziar expresb 1000x100

„O astfel de intervenție de transplant tisular a fost realizată de dl. asist. univ. dr. Mihai Hurmuz și echipa chirurgicală a Secției Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Militar Timișoara coordonată de dl. prof. univ. dr. Fabian Tatu. Intervenția a fost efectuată unui pacient care, în urma unui traumatism prin cădere de la înălțime, a suferit o entorsă de genunchi ce a condus la ruperea ligamentului încrucișat anterior (LIA) a ligamentului încrucișat posterior (LIP), a ligamentului colateral medial (LCM) și a ambelor meniscuri. Cu ajutorul unei alogrefe tendinoase achiliene recepționate de la Banca de Țesuturi Colentina, cu sprijinul d-lui dr. Andrei Nica, s-a realizat într-un singur timp operator reconstrucția ligamentului încrucișat anterior și posterior cu alogrefa și a ligamentului colateral medial cu autografe, precum și cura chirurgicală a meniscurilor”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/