După elevi, și Inspectoratul Școlar Timiș organizează un târg al liceelor

burse elevi

În județul Timiș se desfășoară, în acest an, două târguri în cadrul cărora liceele își prezintă ofertele educaționale. Primul a avut loc deja în această lună, fiind organizat de către elevi, iar cel de-al doilea se desfășoară între 30 mai și 3 iunie, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Timiș.

Ediția din acest an a Târgului Liceelor Timișene a fost organizată doar de elevi, fără implicarea inspectoratului școlar. Asta după ce a izbucnit un mic scandal între elevi și noua conducere a instituției. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a luat decizia de a organiza încă un eveniment de acest gen, în perioada 30 mai – 3 iunie, intitulat „TeamEdu – Festivalul educației din Timiș”.

Pe parcursul festivalului, activitățile vor avea un impact major în abordarea copiluluiși a stării sale de bine, în modificarea percepției familiei, a comunității asupra școlii, dar și a școlii asupra familiei. Pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate un târg al ofertei educaționale a liceelor timișene, un altul al ofertei universitare, spectacole, ateliere destinate copiilor, părinților, dar și cadrelor didactice, workshopuri de consiliere și orientare în carieră, activități ludice și de loisir, competiții sportive. Ultima zi va fi destinată Conferinței TeamEdu, în cadrul căreia ni se vor alătura speakeri valoroși, specialiști în educație, dar și părinți ai copiilor din Timiș, implicați în viața școlii”, a informat Inspectoratul Școlar Timiș.

Reprezentanții instituției mai anunță că deschid un apel public de voluntariat pentru organizarea și desfășurarea activităților. Astfel, cadre didactice, familiile copiilor/elevilor, ONG-uri, instituții și institute cu rol și/sau impact în educație, asociații culturale sau studenți sunt invitați să se alăture proiectului.