Transferul lui Ursu la PNL a fost anulat! „El este PSD la Oravița!”

Dat ca sigur de zvonurile din culisele scenei politice cărășene ca plecat din PSD la PNL, Dumitru Ursu, primarul Oraviței, a fost reconfirmat de șefa social-democraților din Caraș-Severin și anunțat candidat pentru al treilea mandat!

Ursu a renunțat în condiții încă neclare la funcția de președinte executiv al PSD Caraș-Severin, iar la alegerile prezindențiale a scos pentru Viorica Dăncilă un scor mult sub ceea ce se aștepta de la el. Mai mult decât atât, o masă luată undeva în Serbia, cu câțiva liberali cărășeni, a alimentat și mai mult zvonurile legate de o trecere a sa la PNL. În plus, Ursu nici nu a negat cele apărute în spațiul public la nivel de speculație. Luminița Jivan spune însă categoric că Dumitru Ursu nu pleacă nicăieri. 

 „Este în PSD, nici nu știu să fi fost plecat vreodată. Nu știu să își fi declarat intenția de a părăsi Partidul Social Democrat. El a construit în jurul lui o echipă foarte frumoasă, o echipă de care este mândru, de care și eu sunt mândră și este unul dintre primarii foarte buni ai PSD-ului. La Oravița, înainte de el, nu a prea existat noțiunea asta așa largă despre PSD. De când a venit el, el este PSD la Oravița!”, a spus președintele PSD Caraș-Severin. 

Dumitru Ursu nu a fost foarte vizibil în spațiul public nici cât timp a fost președinte executiv al filialei PSD Caraș-Severin și nu e nici acum, dar asta nu înseamnă că nu e implicat politic, asigură Luminița Jivan. „Nu cred că își propune să plece, cred că își propune să termine proiectele pe care le-a început. Sunt sigură că va câștiga încă un mandat pentru că e apreciat. Vine la partid de fiecare dată când se dezlipește puțin de Primărie. E un om care vine des la partid. Își spune părerea de fiecare dată și cu bune, și cu rele. E un om pe care eu contez foarte mult, așa cum contez și pe președintele executiv, pe Luca Mălaiescu, pe Ionuț Chisăliță și Adi Torma, pe primarii din Clisură. Sunt niște oameni extraordinari, primărița de la Socol, primarul de la Coronini, Gârnic, etc. Primarul de la Gârnic a primit mai multe investiții decât Moldova Nouă și toată zona respectivă”, a spus șefa PSD Caraș-Severin. 

Nici măcar scorul slab obținut de PSD în Oravița la alegerile prezidențiale nu ar trebui să dea naștere la speculații, consideră liderul social-democraților cărășeni. În niciun caz procentele Vioricăi Dăncilă nu-i pot fi imputate lui Dumitru Ursu. „Când a fost vorba de persoana lui, a învins categoric. Când a fost vorba de persoana mea, pentru că m-am dus acolo și oamenii mă cunosc, la fel. Când a fost vorba de oameni cunoscuți, Dumitru Ursu a câștigat foarte lejer. Oamenii nu pot să spună că nu a încercat să facă tot ce-i stă în putință pentru Oravița. Ce-i drept și în Oravița mai este enorm de mult de lucru și el vine de fiecare dată și spune lucrurile astea. Are frustrări groaznice că nu reușește să facă tot ceea ce și-a propus și-i trebuie continuitate. Până la urmă, pe județ a scos totuși un scor bun. Și cu ajutorul Oraviței am scos un scor bun și suntem primii pe Banat, pe Transilvania și pe Ardeal. Asta e o chestie totuși bună pentru noi, gândindu-mă că am o echipă de conducere tânără. Am reușit să formăm o echipă foarte făină între noi, foarte frumoasă și iubită până la urmă, ne dăm sfaturi unii altora, ne mai ciondănim, ne mai tragem de urechi unii pe alții, dar sunt discuții libere în partid, nu este dictatură sau mai știu eu ce altceva”, a mai punctat Luminița Jivan.