Încă unul, ca de an electoral! O nouă formațiune politică la Lugoj: Partidul România Rațională

După 30 de ani de democrație, continuă să apară noi formațiuni politice. Lugojenii se dovedesc receptivi nu numai la mesajul partidelor consacrate, ci și la formațiuni nou constituite. O astfel de formațiune care are filială și la Lugoj este Partidul România Rațională. Filiala a fost înființată la 6 ianuarie 2020.

Partidul România Rațională se prezintă ca singurul partid de orientare naționalistă, fiind definit prin statut ca „partid naționalist, patriotic, obiectiv și neutru”. A fost înființat la mijlocul anului trecut și este condus de Liviu Cornel Popa. Organizația locală Lugoj, ca parte a organizației regionale Banat, este condusă de Simona Lucreția Iliuță.

Faptul că PRR promovează doctrina naționalistă reiese și din actul de naștere, unde se menționează: „Momentul istoric al constituirii Partidului România Rațională coincide cu începutul perioadei de finalizare a subjugării definitive a poporului român. Identitatea națională ne este amenințată de globalizare. Integritatea teritorială a României ne este amenințată de separatism. Cultura ne este amenințată de populism. Tradiția ne este amenințată prin ridiculizare. Valorile ne sunt devalorizate prin valorizarea non-valorilor! Răspunderea este a românilor, dar vina trădării aparține politicienilor și conducătorilor! În fața acestor amenințări, rațiunea trebuie să fie motorul acțiunii. Reacțiile lipsite de baze raționale au generat întotdeauna rezultate iraționale. Simplitatea gândirii trebuie însoțită întotdeauna de demnitate și respect! Față de propria-ți persoană, familie, neam și țară!”.

Simona Lucreția Iliuță, președinte al organizației locale Lugoj a PRR, a declarat: „Telefonul de contact, unde lugojenii pot afla mai multe despre PRR, este 0722.350.497. În aceste zile, domnul Liviu Cornel Popa, președintele partidului, va trimite formularele de adeziuni. Așteptăm ca lugojenii să ni se alăture în număr cât mai mare”.