Transfer de răsunet în fotbalul feminin românesc! Lala ajută Fortuna!

După 13 sezoane jucate în străinătate, în marile campionate europene sau în îndepărtata Asie, bocşeanca Laura Rus revine în fotbalul românesc.

Clubul care a convins-o să se întoarcă este Fortuna Becicherecu Mic, grupare care evoluează în prima ligă feminină a României. Transferul experimentatei fotbaliste, care este şi una dintre cele mai importante tricolore, a fost anunţat deja pe site-ul clubului timişean: „Laura Rus este prima jucătoare care se alătură Fortunei Becicherecu Mic în vederea sezonului următor, o jucătoare cu un nume greu în fotbalul feminin românesc, cu o carieră de 16 ani și cu o experiență de 13 ani în străinătate. Este un transfer care confirmă obiectivele îndrăznețe ale clubului nostru, pentru că noi ne dorim să ne luptăm mereu pentru locurile fruntașe. Apropiată a clubului, a fost doar o chestiune de timp venirea ei la noi și ne bucurăm că ni se alătură!”

Interesant e faptul că Lala, cum e cunoscută şi alintată de prieteni, a debutat în sport ca handbalistă, la Reşiţa! Abia la 16 ani şi-a descoperit pasiunea pentru sportul-rege, pe care l-a practicat prima oară la Pandurii Târgu Jiu. Evoluţiile constant bune şi remarcabila inspiraţie la finalizare i-au adus primul contract în străinătate, la formaţia spaniolă Sporting Huelva. Acesta a fost începutul unei cariere excepţionale peste hotare. În cei 13 ani petrecuți în afara ţării, Lala a jucat în Spania, Cipru (Apollon Limassol), Danemarca (Fortuna Hjorring), Coreea de Sud (Suwon FMC și Icheon Daekyo WFC), Italia (Sassuolo și Hellas Verona) și Belgia (RSC Anderlecht). Campioană în Cipru și Belgia, Laura Rus a fost golghetera Champions League și a campionatului coreean — succese dublate şi de evoluţii notabile sub tricolor.

„După un an dificil pentru mine pe plan personal, am luat decizia de a mă întoarce în țară pentru a fi mai aproape de familie, iar singurul club la mă vedeam jucând în România este Fortuna Becicherecu Mic. Sper la o integrare cât mai ușoară pentru că îmi doresc să facem lucruri frumoase împreună! Și cred cu tărie că putem atinge rezultate bune. Fotbalul feminin românesc a crescut mult în ultimii ani și consider că printr-un campionat mai puternic, mai disputat, acesta va crește și mai mult și la nivel calitativ, nu doar cantitativ”, a declarat Laura Rus, după oficializarea transferului la noua sa echipă.

foto: ACS Fortuna

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/