Reacții din vestul țării după ce directorul UNIFARM a fost pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Vocile parlamentare din vestul țării condamnă presupusul tun tras de directorul UNIFARM! Deputatul Alfred Simonis spune că Ionel Adrian a fost menținut în funcție de către PNL. Senatorul Nicu Fălcoi acuză Guvernul pentru decizia de a face din UNIFARM intermediar în toate achizițiile sistemului sanitar în timpul stării de urgență.

Directorul UNIFARM a fost pus astăzi sub acuzare de către DNA pentru o mită în valoare de 760.000 de euro. Procurorii spun că banii au fost ceruți pentru atribuirea unui contract de achiziție a sute de mii de combinezoane și trei milioane de măști de protecție. DNA acuză luarea de mită, abuzul în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Contractul pe fondul căruia au fost formulate acuzațiile a fost încheiat la jumătatea lunii martie, dar din cauză că furnizorul nu a plătit intermediarului 18% din suma convenită, directorul Ionel Eugen Adrian a reziliat contractul.

Alfred Simonis nu acceptă justificarea corupției guvernării actuale prin folosirea ca scuză a corupției din vechile conduceri. Deputatul PSD spune că nu este important cine l-a numit pe Ionel Eugen Adrian la conducerea UNIFARM, unde se afla încă din 2012. Simonis acuză liberalii pentru protejarea inculpatului prin refuzul de a-i cere demisia sau de a-l demite. „De șapte luni este menținut în funcție de PNL și nici măcar astăzi, când aveți toate motivele să-i cereți demisia sau să-l demiteți n-o faceți! Vă e teamă de acest om? Măcar astăzi demiteți-l! Ați trimis corpul de control… târziu. Ce era de făcut s-a făcut deja, prin urmare, ați făcut-o degeaba”, a declarat liderul social-democrat în Camera Deputaților.

Nicu Fălcoi bănuia că DNA va avea de lucru după perioada în care achizițiile directe au devenit regula zilei. Useristul a comentat decizia de neînțeles a Guvernului Orban prin care UNIFARM a devenit intermediar în toate achizițiile încheiate în timpul stării de urgență. Senatorul Fălcoi denunță cârdășia dintre producătorii suspecți de produse medicale de proastă calitate și persoanele puse în funcții de decizie. „«Băieții deștepți» din Sănătate au crezut că se pot îmbogăți dând tunuri, în plină criză, pe seama nevoilor unui sistem pe care tot ei, într-o mare complicitate, l-au sărăcit. N-am înțeles, de la bun început, decizia Guvernului liberal de-a face din UNIFARM un intermediar pentru toate achizițiile făcute pe perioada stării de urgență pentru întreg sistemul sanitar. N-am înțeles-o, n-am fost de acord cu ea și n-am perceput-o altfel decât ca parte dintr-o logică măruntă, șmecherească a băieților ăstora deștepți de care vă ziceam, care și-au închipuit că se pot folosi de-o situație de criză și de achizițiile cu încredințare directă ca să facă aranjamente și să încaseze niște comisioane grase. Măștile neconforme, combinezoanele și alte consumabile au ajuns să se cumpere la prețuri de zeci de ori umflate, de la firme din fundul curții ale unor mătuși ori alte neamuri umile, însă «bine situate» în relațiile lor cu decidenții momentului”, a comentat senatorul USR.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/